Πρόστιμο 7 εκατομ. στη Coco-Mat για το ξενοδοχείο που κρύβει την ακρόπολη
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόστιμο 7 εκατομ. στη Coco-Mat για το ξενοδοχείο που κρύβει την ακρόπολη

SHARE THIS

Επιβλήθηκε πρόστιμο ανέγερσης ύψους 4,7 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και διατήρησης ανά έτος 2,3 εκατομμυρίων ευρώ

Μέσα στον Νοέμβριο το Συμβούλιο της Επικρατείας στο δήμο Αθηναίων τρεις μήνες προθεσμία να κατεδαφίσει τους τελευταίους δύο ορόφους και το δώμα του ξενοδοχείου της εταιρείας Coco-Mat στου Μακρυγιάννη, που υπερβαίνουν το ανώτατο ύψος των κτιρίων στην περιοχή (33 έναντι 24 μέτρα).

Σήμερα, στο κατεδαφιστέο και αυθαίρετο σύμφωνα με το ΣτΕ, κτίριο επιβλήθηκε πρόστιμο από τη πολεοδομία Αθηνών. Ειδικότερα, η επιβλήθηκε πρόστιμο ανέγερσης ύψους 4,7 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και διατήρησης 2,3 εκατομμυρίων ευρώ, με το τελευταίο να επανεπιβάλλεται για κάθε έτος που δεν θα κατεδαφίζονται οι κατασκευές που κρίθηκαν παράνομες.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η αυτοψία αφορούσε το δώμα, (πέργκολα, αίθριο, 193 τ.μ. κλειστών χώρων, φυτεμένο δώμα), τον δέκατο (360 τ.μ.), τον ένατο (392 τ.μ.) και τον όγδοο όροφος (347 τ.μ.), καθώς και περίπου τον μισό έβδομο (145 τ.μ.). Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου έχει δικαίωμα προσφυγής κατά της απόφασης εντός 30 ημερών, ειδάλλως τα πρόστιμα θα καταστούν οριστικά και θα επιβληθούν.

Όπως αναφέρει η παραπάνω πηγή, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου μπορεί να προσφύγει και κατά της έκθεσης αυτοψίας, διεκδικώντας αποζημίωση από το Δημόσιο.

Exit mobile version