Πρόσβαση στο εμβόλιο για την πανδημία χωρίς εμπόδια πνευματικής ιδιοκτησίας
ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ

Πρόσβαση στο εμβόλιο για την πανδημία χωρίς εμπόδια πνευματικής ιδιοκτησίας

SHARE THIS

Η ομάδα της CΟΝΤΕΝΤΑΤΙVA παρουσιάζει μέσω του καναλιού της στο YouTube βίντεο σχετικά με την πρόσβαση στο εμβόλιο για την αντιμετώπιση της ασθένειας Covid-19. Κύριο θέμα αποτελεί η παραγωγή και η απρόσκοπτη διάθεση εμβολίου για την πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο.
Όπως έχουν δηλώσει οι περισσότεροι ηγέτες των κρατών-μελών της Ε.Ε., το εμβόλιο που θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, πρέπει να είναι δημόσιο αγαθό. Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση στο υπάρχον επιχειρηματικό μοντέλο έρευνας και ανάπτυξης της φαρμακευτικής καινοτομίας, που δημιουργεί εμπόδια στην πρόσβαση. Πιο συγκεκριμένα, δεν πρέπει να υπάρχουν αποκλειστικά συμβόλαια πνευματικής ιδιοκτησίας, ειδικά όταν το μεγαλύτερο μέρος του επενδυτικού ρίσκου καλύπτεται από δημόσιους πόρους.

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία
Η CONTENTATIVA είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία. Ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, από μια ομάδα επαγγελματιών με εμπειρία στην ανθρωπιστική και κοινωνική δράση, την έρευνα, την επικοινωνία και τη διεκδίκηση δικαιωμάτων.

Exit mobile version