Πρωτοφανής δήλωση Εξαδάκτυλου: Να πληρώνουν μέρος των νοσηλίων τους οι ανεμβολίαστοι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοφανής δήλωση Εξαδάκτυλου: Να πληρώνουν μέρος των νοσηλίων τους οι ανεμβολίαστοι

SHARE THIS

Καθόλου παράλογο χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΠΙΣ την ιδέα οι ανεμβολίαστοι να πληρώνουν μέρος της νοσηλείας τους.

Μία πρωτοφανή -αν όχι επικίνδυνη- πρόταση εξέφρασε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος θεωρεί λογικό να πληρώνουν μέρος της νοσηλείας τους οι ανεμβολίαστοι πολίτες.

Παραβλέποντας βολικά ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι δημόσιο, δηλαδή από τα χρήματα του ελληνικού λαού -όλων των πολιτών, εμβολιασμένων κι ανεμβολίαστων- ο Πρόεδρος του ΠΙΣ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων υποστήριξε ότι οι ανεμβολίαστοι που νοσούν με κορονοϊό θα πρέπει να πληρώνουν μέρος των εξόδων της νοσηλείας τους στα νοσοκομεία από την τσέπη τους.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, που δήλωσε ότι η πληρωμή αυτή πρέπει να γίνεται ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των ανεμβολίαστων ασθενών, υποστήριξε ότι οι ανεμβολίαστοι που νοσούν και νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ασθενούν από επιλογή τους αφού δεν δέχονται να εμβολιαστούν και έτσι αυξάνουν το οικονομικό και υγειονομικό κόστος.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι οι ανεμβολίαστοι καταπατούν το δημοκρατικό δικαίωμα των εμβολιασμένων και προσθέτουν πολλαπλάσιο κόστος.

Exit mobile version