«Πρωτοφανής κομματική τοποθέτηση η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων»
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δείχνει απροσχημάτιστα τη νέα αντίληψη που θα καταστήσει τη μεγαλύτερη Δικαστική Ένωση συνδικαλιστικό βραχίονα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου».

Με αιχμήρη δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος και νυν μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορος Σεβαστίδης, διαχωρίζει τη θέση του από την ανακοίνωση της ΕνΔΕ που καταγγέλει παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης, αναφορικά με την οργή και τις έντονες διαμαρτυρίες μετά την αποφυλάκιση μέχρι το Εφετείου του Δημήτρη Λιγνάδη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει, η ανακοίνωση είναι μία πρωτοφανής στα χρονικά κομματική τοποθέτηση, ενώ δηλώνει πως η Ένωση «ξεκάθαρα πλέον λαμβάνει θέση επιθετική εναντίον όλων των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης και μάλιστα φτάνει στα ακραία όρια θεσμικής αμετροέπειας με το να καλεί τα πολιτικά κόμματα να λάβουν θέση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«H χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης είναι μία πρωτοφανής στα χρονικά κομματική τοποθέτηση. Χρειάστηκε πολλές φορές στο παρελθόν να υπερασπιστούμε συναδέλφους από τη στοχοποίηση που δέχτηκαν σε προσωπικό επίπεδο από πολιτικούς και δημοσιογράφους. Οι ανακοινώσεις μας δεν έλαβαν ποτέ τον χαρακτήρα συλλήβδην πολιτικής καταδίκης προφανώς διότι δεν είναι αυτός ο ρόλος της ένωσης.

Σήμερα ξεκάθαρα πλέον λαμβάνει θέση επιθετική εναντίον όλων των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης και μάλιστα φτάνει στα ακραία όρια θεσμικής αμετροέπειας με το να καλεί τα πολιτικά κόμματα να λάβουν θέση. Η χθεσινή ανακοίνωση έχει ωστόσο ένα θετικό στοιχείο. Δεν μιλάει με μισόλογα αλλά δείχνει απροσχημάτιστα τη νέα αντίληψη που θα κυριαρχήσει και θα καταστήσει τη μεγαλύτερη Δικαστική Ένωση έναν συνδικαλιστικό βραχίονα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου.

Αυτού του χώρου που πριν μια βδομάδα το δελτίο τύπου ντράπηκε να ονομάσει όταν υπουργός της κυβέρνησης καταλόγισε σκοπιμότητες στο βούλευμα του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου χυδαιολογώντας σε βάρος ανώτατων δικαστών».

Exit mobile version