Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Νεκρά δύο μέλη του πληρώματος – Ζωντανός ο πιλότος και το τέταρτο μέλος
SAMOS24.GR
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Νεκρά δύο μέλη του πληρώματος – Ζωντανός ο πιλότος και το τέταρτο μέλος

SHARE THIS

Στο ελικόπτερο που ήταν μισθωμένο από την Ουκρανία επέβαιναν ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί κι ένας Έλληνας μεταφραστής.

Ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Μηνά, στη Σάμο, το οποίο επιχειρούσε στη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στο νησί. Πρόκειται για ελικόπτερο Mi-8, μεσαίου τύπου με κάδο, το οποίο νοικιάζει η Πυροσβεστική, με τετραμελές πλήρωμα: έναν Ρουμάνο, δύο Μολδαβούς και έναν Έλληνα μεταφραστή.

Η πτώση του έγινε στον όρμο Πλάκας, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στην προσπάθεια να μαζέψει νερό από τη θάλασσα. Σώο το τέταρτο μέλος του πληρώματος ενώ νωρίτερα εντοπίστηκε σώος ο πιλότος ενώ δυο από τους επιβαίνοντες είναι νεκροί.

Στο ελικόπτερο που ήταν μισθωμένο από την Ουκρανία επέβαιναν ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί κι ένας Έλληνας μεταφραστής, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Κατά αυτόπτη μάρτυρα ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και το ελικόπτερο εξαφανίστηκε σε λίγα δευτερόλεπτα μέσα στη θάλασσα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι με ριπές αέρα που φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Η πρόσκρουση έγινε 300 μέτρα δυτικά από την παραλία της Πλάκας, στην περιοχή του Αγίου Μηνά, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Πρόκειται για μισθωμένο ελικόπτερο από την Ουκρανία με τετραμελές πλήρωμα.

Οι πρώτες αναφορές αναφέρουν ότι παρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την άντληση νερού από τη θάλασσα. Το πλήρωμα έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το ελικόπτερο να πέσει στη θάλασσα από μικρό ύψος.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι με ριπές που ενδεχομένως φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Το τοπικό μέσο ενημέρωσης samos24.gr, ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία που φέρεται να αποτυπώνει την στιγμή της πτώσης.

Exit mobile version