Πτώση ραφιών στο Εφετείο: Εισαγγελική παρέμβαση για τον τραυματισμό των εργαζόμενων
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ WWW.SDYA.GR
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πτώση ραφιών στο Εφετείο: Εισαγγελική παρέμβαση για τον τραυματισμό των εργαζόμενων

SHARE THIS

Αναμένεται να κληθούν ως μάρτυρες οι δύο τραυματίες.

Ποινική προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τα μεταλλικά ράφια που κατέρρευσαν στο Εφετείο Αθήνας και τραυμάτισαν δύο εργαζόμενους διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος.

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της έρευνας που παραγγέλθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ν. Μαργαρίτη, θα διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενος αδικήματα όπως αυτό της σωματικής βλάβης από αμέλεια παρ’ υπόχρεου.

Έτσι, αναμένεται να κληθούν ως μάρτυρες οι δύο τραυματίες, θα ελεγχθούν τα σχετικά έγγραφα εγκατάστασης και συντήρησης του συγκεκριμένου εξοπλισμού και θα αναζητηθεί εάν είχε γίνει οποιαδήποτε σχετική αναφορά καταγγελία για πλημμέλειες στη συντήρηση.

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας έπειτα από καταγγελία του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας σύμφωνα με την οποία κατά τη διάρκεια της φόρτωσης των ραφιών με δικογραφίες, στο Ποινικό Μητρώο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, αυτά κατέρρευσαν με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί κάτω από το βάρος των δικογραφιών και των σίδερων, ο ένας εργαζόμενος ο οποίος τραυματίστηκε στην πλάτη και στα πόδια και ένας υπάλληλος μεταφορικής εταιρείας!

«Το μέγεθος της επικινδυνότητας του συμβάντος αποδεικνύεται απ’ το γεγονός ότι για τον απεγκλωβισμό τους χρειάστηκε η βοήθεια – παρέμβαση πολιτών και συναδέλφων που βρίσκονταν στον χώρο» τονίζει ο σύλλογος εργαζομένων επισημαίνοντας ότι η φράση «μπορούσαμε να είχαμε νεκρό», ήταν «στο στόμα των συναδέλφων. Κοινώς, από καθαρή τύχη αποφύγαμε τα χειρότερα».

Παράλληλα, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας αναφέρεται και σε περιστατικό πτώσης τμήματος της ψευδοροφής στο ακροατήριο του Γ’ Αυτοφώρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου στο Πρωτοδικείο της Αθήνας όπου αποκαλύφθηκε μια ρωγμή στο κτήριο 2.

Exit mobile version