Ρατσιστική, δολοφονική επίθεση στην Θηβών εναντίον μεταναστών – «Θα σας σκοτώσ*υμε»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρατσιστική, δολοφονική επίθεση στην Θηβών εναντίον μεταναστών – «Θα σας σκοτώσ*υμε»

SHARE THIS

Φασιστικά τάγματα εφόδου επιτέθηκαν με μαχαίρια και μπουκάλια σε τρεις Πακιστανούς, προκαλώντας τους μάλιστα, σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Η ΚΕΕΡΦΑ κατήγγειλε την άγρια δολοφονική επίθεση από φασίστες σε βάρος τριών μεταναστών την Τετάρτη 27 Οκτώβρη στην πλατεία Αγίας Σωτηρίας στην οδό Θηβών.

Πιο συγκεκριμένα, τάγματα εφόδου επιτέθηκαν με μαχαίρια και μπουκάλια σε τρεις Πακιστανούς, προκαλώντας τους μάλιστα, σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Είναι έκδηλο πως ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία συνεχίζουν να επιτίθενται και να ρημάζουν κάθε τι θεωρούν διαφορετικό.

Όπως αναφέρει στην καταγγελία της η ΚΕΕΡΦΑ, το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου, μία ομάδα δεκαπέντε φασιστών τραυμάτισε σοβαρά τρεις μετανάστες εργάτες από το Πακιστάν. Τους πλησίασαν στην οδό Θηβών και αφού τους επιτέθηκαν λεκτικά, φωνάζοντας «Πακιστανοί πουτ@νες θα σας σκοτώσουμε όλους», χτύπησαν τον Αλί Ρέζα στο κεφάλι με μπουκάλι ο οποίος λιποθύμησε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Η απάνθρωπη επίθεση τους δεν σταμάτησε εκεί, καθώς οι δύο μετανάστες, μόλις είδαν ότι οι δεκαπέντε φασίστες φέρουν μαχαίρια τράπηκαν σε φυγή. Οι φασίστες τους κυνήγησαν μέχρι και τα σπίτια τους όπου και εισέβαλαν αφού έσπασαν την πόρτα. Οι μετανάστες κρύφτηκαν στην ταράτσα για αρκετή ώρα όπου και δεν τους εντόπισαν, παρά το γεγονός ότι γυρνούσαν επί τρεις ώρες με τις μηχανές στην περιοχή.

Η επίθεση αυτή μας φέρνει μνήμες από τη σκοτεινή περίοδο που τα τάγματα εφόδου των Χρυσαυγιτών αλώνιζαν στις γειτονιές και πήγαν στο σπίτι των αλιεργατών στο Πέραμα, όπου σκόρπισαν τον τρόμο και τραυμάτισαν, αφού ανέβηκαν στην ταράτσα τον Αμπουζίντ που κοιμόταν, με παλούκια και σιδερένιους λοστούς στο κεφάλι και στο σώμα.

Την Παρασκευή 29/10 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη στην Πλατεία Αγίας Σωτηρίας στα Καμίνια από την ΚΕΕΡΦΑ, με κεντρικό ζήτημα την άγρια δολοφονική επίθεση σε βάρος των τριών αυτών μεταναστών.

Exit mobile version