Ρεσιτάλ μισογυνισμού για τη «σύγχρονη» οικογένεια σε φυλλάδιο ιδιωτικού σχολείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρεσιτάλ μισογυνισμού για τη «σύγχρονη» οικογένεια σε φυλλάδιο ιδιωτικού σχολείου

SHARE THIS

Μεταξύ των αιτίων για την «κρίση στην σύγχρονη οικογένεια» συμπεριλαμβάνεται και η χειραφέτηση των γυναικών!

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια καταγγελία στα social media για μισογυνισμό σε φυλλάδιο έκθεσης που φέρεται να μοιράστηκε σε ιδιωτικό σχολείο των βορείων προαστίων, με σαφείς οπισθοδρομικές απόψεις και «ναι μεν, αλλά» σε ό,τι αφορά τη χειραφέτηση των γυναικών.

Σε φυλλάδιο που σύμφωνα με το avmag μοιράστηκε σε μαθητές ιδιωτικού γυμνασίου-λυκείου, γίνεται λόγος για «κρίση στην σύγχρονη οικογένεια» και μεταξύ των αιτίων συμπεριλαμβάνεται η χειραφέτηση των γυναικών που, σύμφωνα με τους συντάκτες, «επιβαρύνει τη γυναίκα σύζυγο και μητέρα με τις βαριές ευθύνες της εργαζόμενης με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταπεξέρχεται στους πολλαπλούς της ρόλους και να παύει να είναι ο συναισθηματικός πόλος…».

Aίσθηση προκαλεί και η φρασεολογία στις προτάσεις των υποτιθέμενων λύσεων, όπου ο σύζυγος αναφέρεται αποκλειστικά ως σύζυγος ενώ στη γυναίκα προστίθεται η ιδιότητα της νοικοκυράς, όπως δημοσιεύει η Lifo.

Τι απαντά το σχολείο

Σε επικοινωνία με το σχολείο «Αθηναϊκή Παιδεία», οι υπεύθυνοι κάνουν λόγο για προσπάθεια σπίλωσης και υποστηρίζουν πως οι επίμαχες θέσεις σε αυτό το φυλλάδιο «σε καμία περίπτωση δεν απηχούν θέσεις του σχολείου ούτε της εκπαιδευτικού προσωπικά. Οι εν λόγω απόψεις αποτελούν προϊόν της μελέτης και της έρευνας των μαθητών με αφορμή κυρίως το ποικίλο φωτογραφικό υλικό της 2ης διδακτικής ενότητας «Ζούμε με την Οικογένεια» της Νεοελληνικής Γλώσσας αλλά και αυτού από το εγχειρίδιο της Οικιακής Οικονομίας της Α’ Γυμνασίου σελ. 6-12».

«Επισημαίνουμε πως από τις τέσσερις διευθυντικές θέσεις των σχολείων μας οι τρεις καταλαμβάνονται από γυναίκες ενώ το 70% των εκπαιδευτικών είναι γυναίκες» σημειώνουν σε email όπου επισυνάπτεται το φυλλάδιο με το επίμαχο υλικό.

Exit mobile version