Ρόδος: Νεκρά ελάφια στο Δημοτικό Ελαφοκομείο – Έκκληση για τη διάσωση των υπόλοιπων ζώων
EUROKINISSI ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Νεκρά ελάφια στο Δημοτικό Ελαφοκομείο – Έκκληση για τη διάσωση των υπόλοιπων ζώων

SHARE THIS

Το Ελαφοκομείο, που είχε δημιουργηθεί το 1998 από το Δήμο Ρόδου και είναι περιφραγμένο, φέρει έντονα σημάδια εγκατάλειψης.

Αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες με τα νεκρά ελάφια στο Δημοτικό Ελαφοκομείο στο πάρκο Ροδίνι στη Ρόδο, όπως τα κατέγραψε και τα δημοσίευσε στα social media πολίτης του νησιού.

Το Ελαφοκομείο, που είχε δημιουργηθεί το 1998 από το Δήμο Ρόδου και είναι περιφραγμένο, φέρει έντονα σημάδια εγκατάλειψης.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται δίπλα στα κουφάρια των νεκρών ελαφιών βρίσκονται και ζωντανά τα οποία είναι ετοιμοθάνατα.

Όπως αναφέρει η Ροδιακή, η πρόεδρος της Φιλοζωϊκής Ρόδου κα Γιούλα Διμέλη αναμένεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σήμερα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για το περιστατικό.

(Προσοχή ακολουθούν σκληρές εικόνες)

Το θέμα έφερε στην επικαιρότητα με φωτογραφικό υλικό ο κ. Νίκος Γουδής, αναφέροντας τα εξής: «Αυτό το αποτρόπαιο θέαμα συμβαίνει τώρα στο Ροδίνι πίσω από το πάρκο υπάρχει ένας χώρος περιφραγμένος με πλέγμα.. Μέσα έχει δεκάδες νεκρά ελάφια και κάποια ζωντανά που κάθονται ετοιμοθάνατα δίπλα σε κουφάρια από νεκρά ελάφια.. Είναι εγκατελειμενα χωρίς νερό και φαγητό σίγουρα εδώ και καιρό.. Οποίος μπορεί να βοηθήσει χρειάζονται άμεσα νερό και φαγητό μήπως γλιτώσουν τα ζωντανά… Γνωρίζει κάποιος τι είναι αυτός ο χώρος… Ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό…»

Σε ανάρτησή της για το ίδιο σοβαρό θέμα επίσης η πρόεδρος του συλλόγου φιλοζωϊκής Ρόδου κα Γιούλα Διμέλη αναφέρει:

«Κατά τα άλλα οι υπεύθυνοι του δασαρχεύου ενοχλήθηκαν που η ομάδα των εθελοντ΄βν μας με οργανώτρια την Λουλουδίτσα Λάρου σιτίζει τα ελεύθερα ελάφια σε διάφορες περιοχές χωρίς τη συμμετοχή τους. Ο σύλλογος προχωρά σήμερα σε αναφορά στην Εισαγγελία αν κ το πιο πιθανό είναι να έχουν ήδη κινηθεί αυτεπάγγελτα».

Μετά τις αντιδράσεις, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Κώστας, παρήγγειλε ΕΔΕ και ζήτησε άμεση διερεύνηση για να αποδοθούν ευθύνες, όπου αντιστοιχούν, για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Δημοτικό Ελαφοκομείο Ρόδου.

Exit mobile version