Ρόδος: Διαμαρτυρία προσφύγων στο λιμάνι – Ζήτησαν να φύγουν από το νησί
ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ/ EUROKINISSI / ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Διαμαρτυρία προσφύγων στο λιμάνι – Ζήτησαν να φύγουν από το νησί

SHARE THIS

Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση και διαπληκτισμοί ανάμεσα στους πρόσφυγες και τους επιβάτες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί της Ρόδου χωρίς καμία απολύτως βοήθεια και στήριξη.

Συγκεκριμένα πάνω από 400 ξεριζωμένοι προχώρησαν σε διαδήλωση στο λιμάνι της Ρόδου, την Κυριακή, εμποδίζοντας τον απόπλου του πλοίου «Νήσος Χίος».

Σύμφωνα με τη «Ροδιακή», έφτασαν με πορεία από διάφορα σημεία της πόλης, ζητώντας την άμεση μεταφορά τους από το νησί της Ρόδου -όπου έχουν αφεθεί στο έλεός τους- είτε σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας είτε στην ενδοχώρα.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι συγκεντρωμένοι ξεπέρασαν τους 400. Οι ίδιοι μπήκαν μπροστά από τον καταπέλτη του πλοίου, εμποδίζοντας τον απόπλου που ήταν προγραμματισμένος για τις 11:00 το πρωί.

Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση και διαπληκτισμοί ανάμεσα στους πρόσφυγες και τους επιβάτες. Τελικά, το πλοίο αναχώρησε με καθυστέρηση τεσσάρων ωρών.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφυγες που ήταν στο νησί είχαν βρει καταφύγιο στο πάρκο Θέρμαι, στο κέντρο της πόλης και λάμβαναν βοήθεια μόνο από αλληλέγγυους πολίτες.

Ο αντιδήμαρχος του νησιού, Στράτος Καρίκης, είχε δηλώσει πως ο δήμος Ρόδου δεν έχει καμία αρμοδιότητα σε ό,τι αφορά το θέμα των μεταναστών που βρίσκονται τις τελευταίες μέρες συγκεντρωμένοι στο κέντρο της πόλης.

Διαμαρτυρία προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι της Ρόδου, Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023.
Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μπήκαν μπροστά από τον καταπέλτη του πλοίου νήσος “Χίος”, εμποδίζοντας έτσι τον απόπλου του σκάφους από το νησί της Ρόδου ζητώντας να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και να μετακινηθούν άμεσα από το νησί της Ρόδου σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.
(ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ/ EUROKINISSI)
Exit mobile version