Ρόδος: Προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό με τον σερβιτόρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό με τον σερβιτόρο

SHARE THIS

Μετά την επίσκεψη του Εργατικού Κέντρου Ρόδου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών η αντίδραση του εισαγγελικού λειτουργού ήταν άμεση.

Εντολή για προκαταρκτική εξέταση έδωσε ο εισαγγελέας της Ρόδου, για το περιστατικό με τον σερβιτόρο που πήγαινε παραγγελίες «κολυμπώντας» προκαλώντας έντονες αντιδράσεις σχετικά με τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν.

Μετά την επίσκεψη κλιμακίου του Εργατικού Κέντρου Ρόδου στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών η αντίδραση του εισαγγελικού λειτουργού ήταν άμεση, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Η δήλωση του πρόεδρου του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, κ. Εγγλέζου:

«Το ένα αφορά τον εργαζόμενο σερβιτόρο, του οποίου η εικόνα έχει κάνει το γύρο του κόσμου για το γεγονός ότι σερβίρει μέσα στη θάλασσα. Για τον λόγο αυτό ζητήσαμε από τον εισαγγελέα να μεριμνήσει ώστε το αρμόδιο τμήμα της Επιθεώρησης Εργασίας δηλαδή τεχνικοί επιθεωρητές να έρθουν από την Αθήνα -γιατί δυστυχώς στην περιοχή μας δεν υπάρχει Τεχνική Επιθεώρηση.

Ένα αίτημα που εδώ και δέκα χρόνια το Εργατικό Κέντρο ζητάει επίμονα να δημιουργηθεί σε μία περιοχή όπου υπάρχουν χιλιάδες επιχειρήσεις είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού, δεν γίνεται να περιμένουμε από τον Πειραιά τους τέσσερις επιθεωρητές να έρθουν για να καλύψουν ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο και να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις.

Έγινε ενημέρωση στον κ. εισαγγελέα και για το άλλο περιστατικό του ξυλοδαρμού εργαζομένου στην Παλιά Πόλη και εκεί θα ξεκινήσει μία έρευνα ώστε να δούμε τα πραγματικά αίτια που έχουν συμβεί.

Εμείς σαν διοίκηση Εργατικού Κέντρου αλλά και σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων, παρόλο που οι εργαζόμενοι εξέδωσαν ανακοίνωση ότι όλα είναι καλά και δεν θέλουν καμία υποστήριξη στην ουσία από το συνδικαλιστικό χώρο, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε και αυτούς που υπέγραψαν το κείμενο αυτό και όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους που στο μέλλον θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τέτοιες εντολές ή καταστάσεις στο χώρο της εργασίας τους».

Η ανακοίνωση των εργαζομένων στο beach bar:

«Δεν εργαζόμαστε με συνθήκες μεσαίωνα, όπως ειπώθηκε από μέσα μαζικής ενημέρωσης, ούτε εκβιαζόμαστε ούτε εξαναγκαζόμαστε να κάνουμε πράγματα που δεν επιθυμούμε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας» και προσθέτουν:

«Αντίθετα, το beach bar στο οποίο εργαζόμαστε στελεχώνεται από νέους ανθρώπους και οι περισσότεροι εργαζόμαστε ήδη πολλά χρόνια, έχουμε κέφι και διάθεση για δουλειά, μεταξύ μας επικρατεί φιλικό κλίμα και πνεύμα συνεργασίας για κοινό όφελος, παίρνουμε πρωτοβουλίες και μοιραζόμαστε ιδέες τις οποίες όλοι μαζί πραγματοποιούμε».

Exit mobile version