Ρόδος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων για τις φωτιές
902.GR
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων για τις φωτιές

SHARE THIS

Την κινητοποίηση των κατοίκων στήριξαν σωματεία και φορείς της περιοχής.

Στην πλατεία Κύπρου συγκεντρώθηκαν χτες (10/8) πυρόπληκτοι κάτοικοι της Ρόδου, απαιτώντας την άμεση διενέργεια αναδασώσεων αλλά και αντιπλημμυρικών έργων, ενόψει του δύσκολου χειμώνα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν το νησί.

Η συγκέντρωση ήταν πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Νότιας Ρόδου, στην οποία συμμετείχαν κάτοικοι των χωριών πυρόπληκτων χωριών και εθελοντές, σε συνέχεια της μεγάλης συγκέντρωσης των χιλιάδων εθελοντών, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο νησί.

Με συνθήματα όπως: «Ο λαός της Ρόδου θα αγωνιστεί, όπου ήταν δάσος να αποκατασταθεί», «Στόχο για μπίζνες βάλανε τη φύση, του λαού η πάλη δεν θα τους αφήσει», «Να γίνουν τώρα έργα αντιπλημμυρικά, φτάνει πια το χρήμα στα αφεντικά», οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με το 902.gr την κινητοποίηση στήριξε το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ενώ συμμετείχαν και τα σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων Ρόδου, συνταξιούχων ΙΚΑ, εργαζομένων δήμου Ρόδου, εργαζομένων νοσοκομείου, η Επιτροπή Ειρήνης και η Ένωση γονέων.

Exit mobile version