Ρόδος: Στον εισαγγελέα η υπόθεση του εργαζόμενου που σέρβιρε πελάτες μέσα στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Στον εισαγγελέα η υπόθεση του εργαζόμενου που σέρβιρε πελάτες μέσα στη θάλασσα

SHARE THIS

Σήμερα αναμένεται να κατατεθούν στον εισαγγελέα της Ρόδου στοιχεία για το περιστατικό με σερβιτόρο σε beach bar, που σχεδόν κολυμπάει για να εξυπηρετήσει πελάτες.

Έπειτα από την κατακραυγή και τις σφοδρές αντιδράσεις για τις εικόνες ντροπής που δείχνουν σερβιτόρο σε κατάστημα εστίασης στη Ρόδο να εξυπηρετεί πελάτες μέσα στη θάλασσα, η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, σήμερα αναμένεται να κατατεθούν στον εισαγγελέα της Ρόδου στοιχεία για το περιστατικό με τον σερβιτόρο σε beach bar, που σχεδόν κολυμπάει προκειμένου να εξυπηρετήσει πελάτες πάνω σε θαλάσσια πλατφόρμα, κατασκευή, που, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, είναι παράνομη.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την έκταση που πήρε το θέμα στα social media, καθώς αντανακλά τόσο τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να εργαστούν οι άνθρωποι στον κλάδο του Τουρισμού όσο και τους πλημμελείς ελέγχους, στο εν λόγω beach bar επιβλήθηκε πρόστιμο για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου από επικαθήμενες κατασκευές, από το Λιμεναρχείο της Ρόδου.

Δεν υπάρχουν αρκετοί επιθεωρητές

Στο θέμα των συνθηκών εργασίας στον επισιτισμό – τουρισμό, και συγκεκριμένα στο περιστατικό της Ρόδου, όπου εργαζόμενος πήγαινε τις παραγγελίες στους πελάτες μπαίνοντας μέσα στη θάλασσα, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Π. Εγγλέζος, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις».

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Π. Εγγλέζος: «Εμείς σαν Εργατικό Κέντρο από την πρώτη στιγμή ξεκινήσαμε τις διαδικασίες που προβλέπονται. Ειδοποιήσαμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να ελέγξει. Δυστυχώς όμως το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας δεν είναι το αρμόδιο όργανο για να ελέγξει την υγιεινή και η ασφάλεια των εργαζομένων.

Το αρμόδιο όργανο είναι οι τεχνικοί επιθεωρητές που δυστυχώς στο Νότιο Αιγαίο σε μια περιοχή που είναι πρώτη σε ανάπτυξη προϊόντων, σε τουρισμό, πρώτη σε κατασκευές, δεν υπάρχει. Εμείς υπαγόμαστε στο ΚΕΠΕΠ Πειραιά και πρέπει να έρθουν από τον Πειραιά οι τεχνικοί επιθεωρητές.για να ανοίξουν όχι μόνο την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και οποιοδήποτε ατύχημα εργατικό γίνει. Περιμένουμε σχεδόν ένα χρόνο για να έρθουν να ελέγξουν αυτές τις καταστάσεις.

Οι επιθεωρητές ανήκουν στην ανεξάρτητη αρχή επιθεώρησης που έχει δημιουργηθεί στο Σώμα Ανεξάρτητων Επιθεωρητών.

Εαν υπήρχαν τεχνικοί επιθεωρητές στην περιοχή θα βοηθούσε στο γεγονός και μόνο ότι ο επιχειρηματίας υπάρχει ο φόβος ότι κάποια στιγμή θα ελεγχθεί, άσχετα αν είναι γνωστός στην κοινωνία ή όχι (…)

Με δική μας πρωτοβουλία θα πάμε να ενημερώσουμε τον Εισαγγελέα και θα του ζητήσουμε να κινήσει αυτός τις διαδικασίες με όλες τις υπηρεσίες που πρέπει να λάβουν χώρα σε αυτό το συμβάν και η πρώτη υπηρεσία που πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα και να διατάξει να κατέβει στη Ρόδο είναι το Σώμα Τεχνικών Επιθεωρητών από τον Πειραιά ώστε να ελέγξουν αυτό που εμείς φωνάζουμε και μας ενδιαφέρει την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων».

Exit mobile version