Σαν σήμερα ο μικρός Ανδρέας Γιαννόπουλος ιδρύει το «Χαμόγελο του Παιδιού»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαν σήμερα ο μικρός Ανδρέας Γιαννόπουλος ιδρύει το «Χαμόγελο του Παιδιού»

SHARE THIS

Ο Ανδρέας από εκείνη τη μέρα, χαρίζει καθημερινά πολλά χαμόγελα σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Σαν σήμερα 26 χρόνια πριν, στις 9 Δεκεμβρίου του 1995, ο μικρός Ανδρέας Γιαννόπουλος ανακοινώνει στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη την τελευταία του επιθυμία, να δημιουργηθεί το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Σήμερα, 26 χρόνια μετά τα λόγια του 10χρονου Ανδρέα το «Χαμόγελο του Παιδιού» είναι εδραιωμένο ως ένας φορέας-ασπίδα και καταφύγιο για τα παιδιά που υφίστανται οποιουδήποτε είδους απειλή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε τον Νοέμβριο ο κ. Γιαννόπουλος, από το 1995 το Χαμόγελο έχει φροντίσει -ή και διασώσει με την κυριολεκτική έννοια της λέξης- συνολικά 1.802.303 παιδιά.

Τα λόγια του 10χρονου Ανδρέα που παραμένουν επίκαιρα 

Ο μικρός Ανδρέας στις 9 Νοεμβρίου 1995, γράφοντας στο ημερολόγιο του κι ενώ τους τελευταίους 18 μήνες έδινε τη δική του μάχη για τη ζωή, είχε εκφράσει την επιθυμία του να δημιουργηθεί ένας σύλλογος, ο οποίος θα προσπαθούσε να φέρει το χαμόγελο σε όλα τα παιδιά, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Όλοι ξέρουμε, συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους που τους λείπει το χαμόγελο. Τους λείπει το χαμόγελο γιατί δεν έχουν λεφτά, δεν έχουν παιχνίδια, δεν έχουν φαΐ και μερικά δεν έχουν καν γονείς. Σκεφτείτε λοιπόν και αφήστε τα λόγια, ας ενωθούμε όλοι κι ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά: αλβανάκια, άσπρα και μαύρα όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο. Αυτός ο σύλλογος θα λέγεται: «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ». Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε, αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε».

Περίπου έναν μήνα αργότερα, τον Δεκέμβριο του 1995, η επιθυμία του αυτή είχε παρουσιαστεί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη “Κόκκινη Κάρτα”, στην οποία είχε βρεθεί και ο ίδιος, παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, παρουσιάζοντας την ιδέα του, ενώ στο τέλος της εκπομπής με μια χαρακτηριστική κίνηση σχημάτισε με τα χέρια του ένα χαμόγελο στο δικό του πρόσωπο, ζητώντας όλα τα παιδιά του κόσμου να αποκτήσουν το δικαίωμα να χαμογελούν ευτυχισμένα.

Μάλιστα από το χαρακτηριστικό χαμόγελο που έδειξε προέκυψε το έμβλημα του Συλλόγου.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» θυμάται και γιορτάζει αυτή τη μέρα, με ανάρτησή του στα social media.

Exit mobile version