Σαρηγιάννης: Πάμε για σημαντική αύξηση κρουσμάτων – Το ΕΣΥ θα φθάσει στα όριά του
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαρηγιάννης: Πάμε για σημαντική αύξηση κρουσμάτων – Το ΕΣΥ θα φθάσει στα όριά του

SHARE THIS

Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης προτείνει αυστηρό lockdown άμεσα στην Αττική, καθώς προβλέπει ότι τα που θα έχουμε σε λίγο καιρό θα είναι ιδιαίτερ αυξημένα.

Την προσεχή εβδομάδα προβλέπεται πως έχουμε ύφεση της επιδημίας στη χώρα μας, αλλά αυτό επ’ ουδενί δεν πρέπει να επιτρέψει τη χαλάρωση, καθώς την μεθεπόμενη εβδομάδα τα δεδομένα να χειροτερέψουν.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εκτίμησε πως έρχονται δύσκολες ημέρες.

«Η αυξητική τάση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη είναι ανησυχητική και ξέρουμε ότι η Θεσσαλονίκη έχει μια πολύ γρήγορη κοινωνική δυναμική και έτσι είναι πολύ σημαντικό να καταπνίξουμε την αύξηση, κυρίως, των μεταλλαγμένων στελεχών, δεδομένου ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχει η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη και η βρετανική μαζί και βεβαίως το κυρίαρχο στέλεχος -μέχρι τώρα- στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Σαρηγιάννης.

«Είναι καλό ‘’παράθυρο’’ για να καταστείλουμε την ανάπτυξη των πιο γρήγορα μεταδιδόμενων στελεχών και έτσι να αποφύγουμε τα χειρότερα σε βάθος χρόνου», προσέθεσε.

Ερωτηθείς τι προβλέπεται για το επόμενο χρονικό διάστημα, απάντησε πως «αύξηση που θα αρχίσει να είναι πιο φανερή θα έχουμε από τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μια μικρή ύφεση, η οποία θα οφείλεται στον καλό καιρό, αλλά από τις 17 του μήνα θα έχουμε μια σαφέστερη αύξηση των κρουσμάτων».

«Αυτή η αύξηση μπορεί να οδηγήσει στα 2.000 κρούσματα πανελλαδικά, γιατί, αν και δεν είναι στο ύψος των 3.000 που υπήρχαν τον Νοέμβριο, το σύστημα υγείας θα φθάσει στα όριά του, αφού είναι ήδη επιβαρυμένο», επεσήμανε.

Ο καθηγητής υποστήριξε πως πρέπει να ληφθούν μέτρα νωρίτερα, προτού φθάσουμε σε αυτήν την κατάσταση, προκειμένου να προλάβουμε τα χειρότερα.

Εάν επιβληθεί αυστηρό lockdown επί τρεις εβδομάδες στην Αττική, θα είναι κέρδος για την άνοιξη και σε βάθος χρόνου, κατέληξε.

Exit mobile version