Σε απεργία πείνας και ο Βασίλης Δημάκης σε αλληλεγγύη με τον Γ. Μιχαηλίδη
EUROKINISSI ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε απεργία πείνας και ο Βασίλης Δημάκης σε αλληλεγγύη με τον Γ. Μιχαηλίδη

SHARE THIS

«Το θέμα αυτό δεν αφορά μόνο τον Γιάννη, είναι θέμα που μας αφορά όλους τους κρατούμενους, γιατί έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος, άτεγκτο, αδιάλλακτο και εκδικητικό».

Σε απεργία πείνας ως ένδειξη υποστήριξης στον αγώνα του αναρχικού κρατούμενου Γιάννη Μιχαηλίδη για την αποφυλάκισή του, μπαίνουν από σήμερα ο Βασίλης Δημάκης και δύο ακόμη συγκρατούμενοί του στη Δ’ Πτέρυγα των Φυλακών Κορδυαλλού, ο Zefi sajmir-Σιμος Πρέλας και Γεώργιος Σταματίου.

Όπως αναφέρουν σε κοινή επιστολή τους, «μ’ αυτόν τον “γνωστό”, πλην επικίνδυνο τρόπο, τα δίκαια αιτήματά του Γιάννη Μιχαηλίδη, μέχρι την ικανοποίηση τους τα οποία έχουν αρχίσει να χρονίζουν ανικανοποίητα!

Μιας και ο αγώνας για μόρφωση -όντας κρατούμενος- αλλά και η ικανοποίηση του απολύτως δίκαιου αιτήματός του για υφ’ όρον απόλυση δεν αφορά μόνο τον ίδιο τον συγκρατούμενο και συμφοιτητή μας, αλλά όλους τους κρατούμενους της επικράτειας, είτε φέρουν την ιδιότητα του φοιτητή είτε όχι, αφού και ο ίδιος πέραν τις διεκδίκησης όσον αφορά τα εκπαιδευτικά του δικαιώματα, έχει θεμελιώσει και δικαίωμα αναστολής πολύ καιρό πιο πριν, αλλά το κράτος και οι ιθύνοντες που εντέλλονται για την επίλυση το εν λόγω προβλήματος, τον αγνοούν επιδεικτικά…».

Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη – και σε σύντομο χρονικό διάστημα- απεργία πείνας που κάνει ο Γιάννης Μιχαηλίδης, ενώ αποφασίζοντας να κλιμακώσει τον αγώνα του, προχώρησε και σε απεργία δίψας.

«Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά για άμεση επίλυση των δίκαιων αιτημάτων του πριν να είναι πολύ αργά για τον ίδιο και την ήδη επιβεβαρυμένη υγεία του από την προηγούμενη μακρά απεργία πείνας και δίψας!» αναφέρουν.

Παράλληλα, οι τρεις κρατούμενοι εξηγούν γιατί πήραν αυτή την απόφαση:

«Για αυτό και εμείς που γνωρίζουμε τι εστί μόρφωση στη φυλακή και πόσο απαραίτητη είναι για την μετά επανένταξή μας στο κοινωνικό σύνολο , δεν προτιθέμεθα επουδενί λόγο, αλλά και δεν γίνεται να τον αφήσουμε μόνο σ’ αυτό!

»Έτσι, για όλους αυτούς τους λόγους που αναλύσαμε με απόλυτη σαφήνεια – θέλω να πιστεύω παραπάνω – συμμετέχουμε πέραν των άλλων δραστηριοτήτων που έχουμε αναλάβει ως δράσεις πάντοτε τονίζουμε με ειρηνικό τρόπο!

»Εμείς, οι κρατούμενοι του Κορυδαλλού και με ατομικές απεργίες πεινάς όπως η δική μου, του Ζέφι Σα’ι’μίρ -Σίμου Πρέλα και Γεώργιου Σταματίου από Δ πτέρυγα, συν των άλλων υποστηρικτών του Γιάννη με παρόμοιες δράσεις από την Α πτέρυγα και γενικότερα…».

«Θέμα που αφορά όλους τους κρατούμενους»

«Το θέμα αυτό δεν αφορά μόνο τον Γιάννη, είναι θέμα που μας αφορά όλους τους κρατούμενους, γιατί έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος, άτεγκτο , αδιάλλακτο και εκδικητικό, το οποίο έχει αναγάγει τον σωφρονισμό σε απευθείας τιμώρηση, αφού αδυνατεί εν τοις πράγμασει να σωφρονήσει λόγω εξόφθαλμης ανεπάρκειας και επί τούτου, τιμωρεί συλλήβδην και αδιακρίτως!», τονίζουν οι συγκρατούμενοι του Γιάννη Μιχαηλίδη.

«Από σήμερα λοιπόν 14/06/2023 εγώ και οι άλλοι δύο συγκρατούμενοί μου επιλέξαμε – συν των άλλων μέτρων και δράσεων που ούτως ή άλλως συμμετέχουμε, να προβούμε και κατά μόνας, σε απεργία πείνας!

Δείχνοντας έτσι την έμπρακτη και αμέριστη υποστήριξή μας, στο σύντροφο, φίλο συγκρατούμενο και συμφοιτητή μας Γιάννη Μιχαηλίδη, έτσι ώστε να καταλάβει ότι δεν είναι μόνος του, ούτε αυτός, ούτε κανένας, απέναντι σε ένα κράτος το οποίο προσπαθεί να εξοντώσει όσους αποπειρώνται να μορφωθούν σε καθεστώς κράτησης ενώ θα έπρεπε σύμφωνα με τα δικά τους και ψηφισμένα από τους ίδιους νομοθετήματα , να κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση και όχι να λειτουργούν ένεκα αποτροπής, όπως πάντοτε με περίτεχνο τρόπο και εντέχνως πράττουν, αλαζονικά και ασυλλόγιστα!

Γιάννη γερά ως τη λευτεριά

είμαστε μαζί σου όλα τα παιδιά!!!», επισημαίνουν.

Exit mobile version