Σε απόγνωση οι εστιάτορες: Έως και 80% η μείωση της κίνησης τις καθημερινές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε απόγνωση οι εστιάτορες: Έως και 80% η μείωση της κίνησης τις καθημερινές

SHARE THIS

«Αν η κυβέρνηση θέλει να κρατήσει τον κλάδο ζωντανό, θα πρέπει να στηριχτεί ο κλάδος. Είμαστε σε αναμονή».

Η κατάσταση που βιώνει η εστίαση είναι απελπιστική. Οι επιλογές της κυβέρνησης και τα νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας έχουν φτάσει τον κλάδο σε δραματικό σημείο, όπως περιγράφει ο πρόεδρος της ένωσης εστιατόρων Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ιωάννης Δαβερώνης υπογράμμισε την πτώση της επισκεψιμότητας τις καθημερινές στα εστιατόρια σε ποσοστό, μάλιστα, που φτάνει το 70 – 80%, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα, που αποκλείουν από τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων τους ανεμβολίαστους ο κ. Δαβερώνης σημείωσε, πως κανένας επιχειρηματίας δεν μπορεί να ρισκάρει με τα μέτρα που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή, διότι τα πρόστιμα είναι εξοντωντικά.

«Πρέπει να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε στην όλη κατάσταση που επικρατεί αλλά υπάρχει μια μείωση της επισκεψιμότητας των πελατών στην Αττική της τάξης του 70 – 80%, ενώ τα Σαββατοκύριακα η πτώση φτάνει και το 50%», σημσείωσε και συμπλήρωσε:

«Η εστίαση δεν ζητάει χρήματα. Στην παρούσα φάση θα πρέπει να γίνει μια μείωση στα ενοίκια, τα δημοτικά τέλη και να γίνουν αναστολές στο προσωπικό», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Αττικής επισημαίνοντας ότι οι ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις τους είναι στο 100%.

Αν η κυβέρνηση θέλει να κρατήσει τον κλάδο ζωντανό, θα πρέπει να στηριχτεί ο κλάδος. Είμαστε σε αναμονή».

Exit mobile version