Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες με τα νέα μέτρα: «Ανέφικτες οι απαιτήσεις τους»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες με τα νέα μέτρα: «Ανέφικτες οι απαιτήσεις τους»

SHARE THIS

«Ασύμμετρο είναι το βάρος στις πλάτες του λιανεμπορίου από τα νέα μέτρα», αναφέρει σε ανάρτησή του πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο κλάδος του λιανεμπορίου βρίσκεται σε απόγνωση για ακόμη μια φορά αφού βλέπει πως ως φαίνεται να «πληρώνει το μάρμαρο» των κυβερνητικών αποφάσεων, μετά και την τελευταία τραγική αύξηση κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, χαρακτήρισε «ασύμμετρο το βάρος» στις πλάτες του λιανεμπορίου εξηγώντας πως «από την αρχή της πανδημίας έχει αντιμετωπίσει με εξαιρετική σοβαρότητα τόσο τις οικονομικές όσο και τις υγειονομικές προκλήσεις, τηρώντας ευλαβικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Έχοντας «περάσει τις εξετάσεις» το προηγούμενο διάστημα σημειώσει πως «ουδέποτε αποτέλεσε εστία μετάδοσης του covid-19 και κανείς στο παρελθόν δεν αμφισβήτησε το ασφαλές περιβάλλον εντός των καταστημάτων».

Επιπλέον, τόνισε πως «η απαίτηση να ελέγχονται από τους εργαζόμενους στα καταστήματα οι καταναλωτές είναι ανέφικτη και δυστυχώς το μέτρο αυτό θα επιδεινώσει το οικονομικό περιβάλλον, σε μία περίοδο που επανέρχεται σταδιακά η αισιοδοξία στην αγορά».

«Το λιανεμπόριο εισέρχεται και πάλι σε ‘αχαρτογράφητα νερά’ και μάλιστα ενόψει της εορταστικής περιόδου, την οποία ανέμενε με προσδοκίες ανάκαμψης του τζίρου και της ψυχολογίας», σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Γιώργος Καρανίκας, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Exit mobile version