Σε ΕΔΕ μετατρέπεται η έρευνα για το θάνατο του Β. Μάγγου – Στο σκοτάδι 6 μήνες η οικογένειά του
ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ

Σε ΕΔΕ μετατρέπεται η έρευνα για το θάνατο του Β. Μάγγου – Στο σκοτάδι 6 μήνες η οικογένειά του

SHARE THIS

Ενδείξεις υπέρμετρης αστυνομικής βίας δείχνει η μετατροπή της Προκαταρκτικής Έρευνας σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση στην υπόθεση θανάτου του Βασίλη Μάγγου, ενώ η οικογένειά του παραμένει στο σκοτάδι.

Έξι μήνες μετά τον απροσδόκητο θάνατό του 27χρονου ακτιβιστή Βασίλη Μάγγου, τον οποίο έναν μήνα πριν είχαν ξυλοκοπήσει άγρια άνδρες της Αστυνομίας στον Βόλο, οι γονείς το συνεχίζουν να βρίσκονται στο σκοτάδι.

Ενώ παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για τον βαρύτατο ξυλοδαρμό του, η διαδικασία για την εξέταση της υπόθεσης φαίνεται να δείχνει ενδείξεις για παραπτώματα των αστυνομικών, όπως μαρτυρά το γεγονός ότι από Προκαταρκτική έρευνα μετατράπηκε σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Παπανάτσιου, στη Βουλή σχετικά με τα πορίσματα της Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης για την αστυνομική βία ενάντια σε πολίτες του Βόλου κατά την 13η και 14η Ιουνίου 2020, η έρευνα μετατράπηκε σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν ενδείξεις για παραπτώματα και θα αποφανθούν αν θα μετατραπεί και σε πειθαρχική δίωξη.

Το έγγραφο της απάντησης που δημοσίευσε η avgi.gr:

Οι γονείς του ακτιβιστή που θέλουν να μάθουν την αλήθεια για τον θάνατο του παιδιού τους, παραμένουν στο σκοτάδι παρά το γεγονός ότι έχει περάσει πια μισός χρόνος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τον θάνατο του 27χρονου Βασίλη, οι αρχές αποφάσισαν την αυθαίρετη μεταφορά της σορού του, προς νεκροψία στη Θεσσαλονίκη, αντί για να μεταφερθεί στο Βόλο, όπως είχε ζητήσει η οικογένεια, μη εμπιστευόμενη τις αρχές.

Οι γονείς του αποζητούν απαντήσεις, ενώ πριν έναν μήνα, ο πατέρας του άτυχου Βασίλη, Γιάννης Μάγγος, σχολίαζε την ΕΔΕ που διατάχθηκε μέσα σε λίγες ώρες για την υπόθεση του αστυνομικού που διέλυσε μία ανθοδέσμη.

«Θυμάστε, κύριε Χρυσοχοΐδη; Έχουν περάσει 5 μήνες και το μόνο που έγινε, είναι μια προκαταρκτική ανάκριση, που έφερε την οικογένειά μου σε δύσκολη θέση: Να βρεθούμε δηλαδή απολογούμενοι στον χώρο βασανισμού του παιδιού μας. Κανένα αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, σκοτάδι, ως συνήθως».

Exit mobile version