Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Λουτρακίου – Μαίνεται η φωτιά που πλησιάζει τα διυλιστήρια
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Λουτρακίου – Μαίνεται η φωτιά που πλησιάζει τα διυλιστήρια

SHARE THIS

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν, προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις και νέες εστίες στην περιοχή του Λουτρακίου

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων από σήμερα, Τρίτη και για έξι μήνες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες και να γίνει διαχείριση των ζημιών και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την πυρκαγιά. Η κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων έως και 17 Ιανουαρίου 2024.

Την ίδια ώρα οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν, προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις και νέες εστίες στην περιοχή του Λουτρακίου. Μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες για τον οικισμό Άγιο Χαράλαμπο. Οι φλόγες μπήκαν νωρίτερα στον οικισμό και έφτασαν στις αυλές των σπιτιών.

Στα διυλιστήρια πλησιάζει η φωτιά που καίει ανεξέλεγκτη στο Λουτράκι, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Χαρίλαο Βυτινιώτη ο οποίος σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι η πύρινη λαίλαπα έφυγε «από τους οικισμούς Γαλήνης και Παράδεισου και κατευθύνεται προς τις ακτές του Σαρωνικού». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «μεσολαβούν οι παράδρομοι, η εθνική οδός, ο προαστιακός, η παλιά εθνική οδός και μετά είναι οι οικισμοί, που αν κατέβει εκεί θα είναι δύσκολα τα πράγματα».

Exit mobile version