Σε κίνδυνο δεκάδες πρόσφυγες ανοιχτά της Λιβύης
AP PHOTO
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κίνδυνο δεκάδες πρόσφυγες ανοιχτά της Λιβύης

SHARE THIS

Η ζωή 47 εξαντλημένων προσφύγων βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς το σκάφος στο οποίο βρίσκεται παρασύρεται από χθες στα κύματα της κεντρικής Μεσογείου, ανοιχτά της Λιβύης, λόγω θαλασσοταραχής, σύμφωνα με την Alarm Phone.

Επιβάτες της λέμβου κατάφεραν να επικοινωνήσουν ξανά με την οργάνωση, η οποία είχε εκπέμψει SOS αφού έχασε επαφή μαζί τους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με την προηγούμενη ενημέρωση, η λιβυκή ακτοφυλακή είπε στη ΜΚΟ ότι «οι ιταλικές αρχές θα συντονίσουν τη διάσωση» χωρίς όμως να δώσουν καμία πληροφορία. «Οι άνθρωποι πρέπει να διασωθούν και να οδηγηθούν σε ασφάλεια στο Ευρώπη τώρα» τόνισε η Alarm Phone.

Διερχόμενο εμπορικό σκάφος ζήτησε από το συντονιστικό κέντρο της Ρώμης να παραμείνει στην περιοχή για να παρακολουθεί τη λέμβο. Ωστόσο, η ΜΚΟ εξέδωσε την εξής ανησυχητική ανακοίνωση:

«Ο χρόνος τελειώνει, το σκάφος παρασύρεται στα μεγάλα κύματα. Το εμπορικό πλοίο δεν είναι εξοπλισμένο για διάσωση και έχει λάβει εντολή από τις ιταλικές αρχές να περιμένει τον Λιβυκό Ακτοφυλακή, αλλά δεν έρχονται. Αφού τηλεφώνησαν στο κέντρο διάσωσης της Λιβύης, επιβεβαίωσαν ότι δεν θα στείλουν πλοίο. Όταν φτάσουμε ξανά στο ιταλικό εθνικό κέντρο συντονισμού διάσωσης με την ερώτηση ποιος θα αναλάβει τον συντονισμό και την ευθύνη για το άνθρωποι, ο υπεύθυνος αξιωματικός κλείνει το τηλέφωνο».

Με νέο tweet η Alarm Phone εξηγεί ότι «περισσότερες από 24 ώρες μετά την αρχική ειδοποίηση προς τις αρχές, είναι εξαντλημένοι και εξακολουθούν να βρίσκονται στη θάλασσα, μάχονται με τον άνεμο και τις έντονες καιρικές συνθήκες. Καλούμε τις αρχές να συντονίσουν μια διάσωση το συντομότερο δυνατό και να οδηγήσουν τους ανθρώπους σε ασφαλή περιοχή στην Ιταλία!».

Exit mobile version