Σε λαϊκό προσκύνημα από σήμερα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε λαϊκό προσκύνημα από σήμερα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη

SHARE THIS

Από σήμερα, Δευτέρα, όσοι επιθυμούν θα μπορούν να αποτίσουν φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο καλλιτέχνη και αγωνιστή Μίκη Θεοδωράκη, θα μπορεί να πει κι από κοντά σήμερα και μέχρι την ταφή του ο ελληνικός λαός.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, στη Μητρόπολη Αθηνών, στις 3 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, οπότε θα αναχωρήσει για την τελευταία του κατοικία στην αγαπημένη του Κρήτη.

Σήμερα, Δευτέρα, όσοι επιθυμούν θα μπορούν να αποτίσουν φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη μέχρι τις 7 το απόγευμα. Την Τρίτη το λαϊκό προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ. και την Τετάρτη από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ..

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, στις 3 το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποχαιρετισμού και στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων. Εκεί, την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε χθες Κυριακή, η σημερινή συνεδρίαση του Πρωτοδικείου για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κατατεθεί φαίνεται πως αποκτά τυπικό χαρακτήρα, καθώς η διαμάχη λύθηκε ενδοοικογενειακά, και θα γίνει σεβαστή η επιθυμία που είχε εκφράσει με τις επιστολές του ο Μίκης Θεοδωράκης, να ταφεί στον Γαλατά, πλάι στην οικογένειά του.

Exit mobile version