Σε lockdown τα νοσοκομεία: Κόβουν τα τακτικά χειρουργεία μετά από εσωτερική οδηγία Γκάγκα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε lockdown τα νοσοκομεία: Κόβουν τα τακτικά χειρουργεία μετά από εσωτερική οδηγία Γκάγκα

SHARE THIS

Σαφής οδηγία προς τα νοσοκομεία για τον περιορισμό των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων έως και 80%.

Όσο η πανδημία σαρώνει τη χώρα και μετά από το σημερινό αρνητικό ρεκόρ ημερησίων θανάτων, εντολή στις διοικήσεις των νοσοκομείων μέσω εσωτερικής οδηγίας, έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, να περιοριστούν τα τακτικά χειρουργεία έως και 80%. Παράλληλα, το ΕΣΥ καταρρέει και οι υγειονομικοί δεν έχουν καμία βοήθεια από την πολιτεία και την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο οποίος ακόμη και τώρα υποστηρίζει το αφήγημα «χτισίματος του νέου ΕΣΥ», ενώ ο έλεγχος ως φαίνεται έχει χαθεί.

Πιο συγκεκριμένα, στο εσωτερικό έγγραφο, αναγράφεται χαρακτηριστικά η σαφής οδηγία προς τα νοσοκομεία για τον περιορισμό των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων έως και 80%. Από τον περιορισμό εξαιρούνται μόνο «οι αυστηρώς έκτακτες και επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις και καθώς και τα ειδικά νοσοκομεία».

Σύμφωνα με την οδηγία, θα συνεχιστούν τα θεραπευτικά προγράμματα ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας (χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες, εγχύσεις φαρμάκων κτλ).

«Lockdown στις κλινικές των νοσοκομείων Κόβονται τα χειρουργεία! Μετάφραση: Αν δεν θες να πεθάνεις περιμένοντας το χειρουργείο, θα τα σκάσεις στους κλινικάρχες!» αναφέρει η Δώρα Αυγέρη που έφερε στη δημοσιότητα το έγγραφο.

Exit mobile version