Σε συλλήψεις μετατράπηκαν 7 από τις 29 χθεσινές «τυφλές» προσαγωγές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν 7 από τις 29 χθεσινές «τυφλές» προσαγωγές

SHARE THIS

Η Αστυνομία προχώρησε σε 29 προσαγωγές, 7 εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ ο Έκτορας Κουφοντίνας αφέθηκε ελεύθερος

Μετά το χθεσινό κρεσέντο αστυνομικής βίας και καταστολής, για να παρεμποδιστεί το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν, από τις 29 προσαγωγές οι επτά μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράβαση του Ν.285 για διασπορά του κορονοϊου και κατά περίπτωση για βία κατά υπαλλήλων και απόπειρα άσκησης σωματικής βλάβης, ενώ οι υπόλοιποι 22 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού τους επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ.

Μεταξύ εκείνων, που αφέθηκαν ελεύθεροι, βρίσκεται και ο γιος του απεργού πείνας, Έκτορας Κουφοντίνας, ο οποίος προσήχθη χθες χωρίς καμία απολύτως αιτία.

Ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης, ο οποίος βρέθηκε στη συγκέντρωση των αλληλέγγυων σημείωσε για την προσαγωγή του Εκτορα Κουφοντίνα: «Την ώρα που ένας άνθρωπος είναι στην 58η ημέρα απεργία πείνας και οι ώρες είναι κρίσιμες η κυβέρνηση του κ. Χρυσοχοίδη παραβιάζοντας ακόμα και το δικαίωμα στις διαδηλώσεις μας απαγορεύει τη συνάθροιση και τώρα απειλεί ότι θα προσαγάγει και εμάς.

Δεν τους φοβόμαστε. Η αυθαιρεσία της κυβέρνησης θα αναδειχθεί και με αυτό το σχέδιο των προσαγωγών, που μας απειλούν. Η αστυνομία δεν σέβεται ούτε τον γιό του απεργού πείνας που διαδηλώνει για τη ζωή του πατέρα του».

Exit mobile version