Self tests: Δεν τα δικαιούνται μαθητές εσπερινών Λυκείων και Ειδικών Σχολείων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Self tests: Δεν τα δικαιούνται μαθητές εσπερινών Λυκείων και Ειδικών Σχολείων

SHARE THIS

Η ηλικία πολλών μαθητών κυμαίνεται από τα 18 έως τα 65 έτη, πολλοί εκ των οποίωνανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όμως στην ηλικιακή τους ομάδα, δεν δικαιούνται self test

Σε μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία βρίσκονται  μαθητές που φοιτούν σε εσπερινά ΕΠΑΛ και Ειδικά σχολεία, οι οποίοι σε αρκετά σημαντικό ποσοστό είναι άτομα άνω των 18 ετών και αυτομάτως το σύστημα τα αποκλείει.

Οι μαθητές των εσπερινών ΕΠΑΛ με επιστολές προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας  ζητούν να μην ανοίξουν τα εσπερινά ΕΠΑΛ λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα και με τα κρούσματα του κορονοϊού να εκτινάσσονται καθημερινά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ηλικία των μαθητών που φοιτούν σε αυτά τα σχολεία κυμαίνεται από τα 18 και φτάνει έως τα 65 έτη. Πολλοί από τους μαθητές εκτός από εργαζόμενοι είναι και ευπαθείς ομάδες.

Δικαίως δε αναρωτιούνται πως ενώ στα καταστήματα λιανικής επιτρέπεται με αυστηρά μέτρα ένα άτομα ανά 25 τετραγωνικά μέτρα θα ανοίξουν και πάλι τα σχολεία στα οποία συνωστίζονται έως και 25 άτομα σε μόλις 15 τετραγωνικά μέτρα για ώρες.

Ένα ακόμα σημείο που επισημαίνουν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου είναι το γεγονός ότι το γεγονός πως πλέον η σχολική χρονιά έχει φτάσει λίγο πριν από αυτό το τέλος. Απομένουν μόλις δυο εβδομάδες πριν από το κλείσιμο των σχολείων για τις διακοπές του Πάσχα και ακολούθως άλλες τρεις για την ολοκλήρωση της χρονιάς. Όπως είναι γνωστό, αυτές οι τρεις εβδομάδες παραδοσιακά χρησιμοποιούνται από τους μαθητές της τρίτης Λυκείου για να κάνουν επαναλήψεις και να συγκεντρωθούν για τον απώτατο στόχο που είναι οι Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Έτσι λοιπόν όσοι είναι άνω των 18 ετών το σύστημα δεν μπορεί να δεχθεί το ΑΜΚΑ τους και επομένως δεν μπορούν να κάνουν το τεστ, -σύμφωνα με τα έως σήμερα δεδομένα. Επομένως προς το παρόν δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα.

Exit mobile version