Σέρρες: Εισαγγελική έρευνα για τον τραγικό θάνατο του 11χρονου μαθητή
ERTNEWS.GR
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σέρρες: Εισαγγελική έρευνα για τον τραγικό θάνατο του 11χρονου μαθητή

SHARE THIS

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον τραγικό θάνατο 11χρονου μαθητή σε δημοτικό σχολείο στις Σέρρες μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Σερρών προκάλεσε ο τραγικός θάνατος του 11χρονου μαθητή σε δημοτικό σχολείο στις Σέρρες μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο.

Ο Εισαγγελέας ζητά να διερευνηθούν, άμεσα, οι ευθύνες για την έκρηξη στο λεβητοστάσιο στο 9ο Δημοτικό Σχολείο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 11χρονου μαθητή και τον τραυματισμό δύο ακόμη μαθητών.

Θυμίζουμε ότι ο μαθητής της Στ’ τάξης βρήκε τραγικό θάνατο όταν στις 14.10 το μεσημέρι εξερράγη το λεβητοστάσιο με αποτέλεσμα η πόρτα που εκτινάχθηκε να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Άλλοι δύο μαθητές ηλικίας μεταξύ 8 και 10 ετών, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Σε δηλώσεις στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο διευθυντής του σχολείου Νικόλαος Τσιότσιος, ανέφερε ότι στη σχολική μονάδα πρόσφατα εγκαταστάθηκε, μέσω ΕΣΠΑ, σύστημα γεωθερμίας για τη θέρμανση του κτιρίου, προκειμένου να αντικαταστήσει τον λέβητα πετρελαίου. Ο ίδιος όπως ανέφερε διαφωνούσε με το εν λόγω έργο, καθώς δεν αποτελούσε πρόταση της σχολικής κοινότητας.

Ο καυστήρας ήταν μέχρι πρότινος καυστήρας πετρελαίου», υπογραμμίζει ο κ. Τσιότσιος μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. «Έγινε ένα έργο στη σχολική μονάδα για το οποίο διαφωνούσα. Διαφώνησα πολλές φορές για το έργο αυτό το οποίο έγινε με ευθύνη του δήμου. Εμάς δεν μας έδωσε κανένας λογαριασμό. Ήταν ένα έργο γεωθερμίας που έγινε μέσω ΕΣΠΑ απ’ ό,τι γνωρίζω».

Exit mobile version