Σιάτιστα: Αυτοκίνητο της αστυνομίας παρέσυρε και σκότωσε αρκούδα στην Εγνατία
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σιάτιστα: Αυτοκίνητο της αστυνομίας παρέσυρε και σκότωσε αρκούδα στην Εγνατία

SHARE THIS

Πινακίδες στο σημείο προειδοποιούν τους οδηγούς να ελαττώσουν ταχύτητα, καθώς είναι περίοδος αναπαραγωγής για τα ζώα και υπάρχει το ενδεχόμενο να περνούν τον δρόμο.

Νεκρή μετά από τροχαίο εντοπίστηκε μία αρκούδα τα ξημερώματα της Πέμπτης (18/5) στον κόμβο Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής, όταν αστυνομικό επιβατικό συμβατικό αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε το ζώο.

Το ζώο, που παρασύρθηκε γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα, άφησε την τελευταία του πνοή λίγα λεπτά μετά, ενώ οι επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκαν. Στο σημείο έσπευσαν και φιλοζωικές οργανώσεις όπως είναι ο Αρκτούρος, η Καλλιστώ και η προστασία περιβάλλοντος Καστοριάς.

 

Όπως ανέφερε ρεπορτάζ του MEGA, στο σημείο υπάρχουν πινακίδες οι οποίες προειδοποιούν τους οδηγούς να ελαττώσουν σε εκείνο το σημείο την ταχύτητα του οχήματός τους, καθώς είναι περίοδος αναπαραγωγής για τα ζώα και υπάρχει το ενδεχόμενο να περνούν τον δρόμο σε ανύποπτο χρόνο, ακολουθώντας την δική τους διαδρομή.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις έχουν ζητήσει κατά καιρούς μεγαλύτερη προστασία για τα ζώα, ειδικά σε περιοχές που υπάρχουν αυτοκινητόδρομοι.

Exit mobile version