Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

SHARE THIS

«Και τώρα ένα σύνθημα που όλους μας ενώνει, κρατήστε τα μουσεία και διώξτε τη Μενδωνη»

Ενώ παρουσιαζόταν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο το αρχιτεκτονικό προσχέδιο για την επέκταση του, υπήρχε ισχυρή αστυνόμευση έξω από το μουσείο λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που οργανώθηκε.

Η μετατροπή των πέντε μεγάλων μουσείων της χώρας σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Αρχαιολόγοι, εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι  συγκεντρώθηκαν έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και φώναζαν συνθήματα κατα της κυβέρνησης και της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Συνθήματα όπως το «Και τώρα ένα σύνθημα που όλους μας ενώνει, κρατήστε τα μουσεία και διώξτε τη Μενδωνη» ακούγονταν δυνατά.  Λόγω της συγκέντρωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων εκτράπηκε προσωρινά από την οδό Πανεπιστημίου έως την οδό Στουρνάρη.

Υπενθυμίζεται πως ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, έχει πάρει ξεκάθαρη θέση ενάντια σε αυτό το νομοσχέδιο με ανακοινώσεις του.

Η αστυνομία απαγόρευε την πρόσβαση μέσα στο ίδιο το Μουσείο, καθώς την ίδια στιγμή, στην αίθουσα του Βωμού και υπό την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, έγινε η επίσημη παρουσίαση του αρχιτεκτονικού προσχεδίου των αρχιτεκτονικών γραφείων David Chipperfield Architects και Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη Α.Ε. για την επέκταση και αναβάθμιση του ΕΑΜ.

Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό νομοσχέδιο για τα μουσεία ψηφίστηκε προσφάτως μόνο από τους κυβερνητικούς βουλευτές στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σημειώνεται πως δεν υπάρχει ούτε ένα σωματείο εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού που να έχει ταχθεί υπέρ της μετατροπής των πέντε μουσείων σε ΝΠΔΔ, αν και η Λ. Μενδώνη επιχείρησε να απαξιώσει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων (που είναι από τις μαζικότερες των τελευταίων ετών), υποστηρίζοντας προσφάτως πως μόλις το 15% του ΥΠΠΟΑ συμμετέχει σε αυτές.

Exit mobile version