Συγκέντρωση διαμαρτυρίας: Χωρίς ζεστό νερό οι φοιτητικές εστίες Αθηνών
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας: Χωρίς ζεστό νερό οι φοιτητικές εστίες Αθηνών

SHARE THIS

Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24/7 καθώς οι φοιτητικές εστίες Αθηνών θα είναι χωρίς ζεστό νερό όλο το χειμώνα.

Η διοίκηση των εστιών επικαλούμενη την ενεργειακή κρίση, ανακοίνωσε αυτή τη βδομάδα τους φοιτητές που μένουν στις φοιτητικές εστίες Αθηνών πως δεν θα έχουν ζεστό νερό για όλο το χειμώνα. Πιο συγκεκριμένα οι φοιτητές ενημερώθηκαν πως θα υπάρχει για λίγες ώρες μόνο «χλιαρό» νερό στις εστίες.

Η αδιάκοπη πίεση που έχει υποστεί η πανεπιστημιακή κοινότητα την οδηγεί σε μια ακόμη συγκέντρωση την Δευτέρα 24/10, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, με σκοπό να ακουστεί η φωνή της και να διαδηλώσουν για τα αιτήματα τους.

Οι δωρεάν σπουδές, η θέσπιση μηνιαίου στεγαστικό επιδόματος ύψους 300 ευρώ, η απόδοση παιδαγωγικής επάρκειας μέσα στο πτυχίο και η άμεση κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας είναι κάποια από τα αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων οργανώνουν που οργανώνουν το συλλαλητήριο.

Το κάλεσμα για συλλαλητήριο υπογράφουν οι Φ.Σ. Τουρκικών Σπουδών, Κοινωνιολογίας, Οδοντιατρικής, Πληροφορικής, ΠΤΔΕ, ΤΕΑΠΗ ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής, Τοπογράφων ΕΜΠ, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ, Μηχανικών του ΠΑΔΑ και οι Σύλλογοι Οικοτρόφων Νέων Φοιτητικών Εστιών ΕΜΠ, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών και Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών, με κεντρικό σύνθημα το: «Δεν “προσαρμοζόμαστε” – Αγωνιζόμαστε για τις σπουδές μας».

 

Exit mobile version