Συγκέντρωση υπογραφών για την παραίτησης Κεραμέως
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκέντρωση υπογραφών για την παραίτησης Κεραμέως

SHARE THIS

Η κυρία Κεραμέως, με πρόσχημα το αφήγημα ότι δεν είναι δυνατόν να εισάγονται στα ΑΕΙ υποψήφιοι που γράφουν κάτω από τη βάση

Η αλλαγή στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής της Νίκης Κεραμέως έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Μάλιστα στο διαδίκτυο, από το μεσημέρι της Τρίτης, αναρτήθηκε ψήφισμα αναφορικά με την παραίτηση της υπουργού και την ανάκληση του «τερατουργήματος» της ΕΒΕ.

«Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της αποδεικνύουν σταθερά ότι δεν έχει σχέση με το αντικείμενο της παιδείας και δεν δύναται να ανταπεξέλθει ως υπουργός παιδείας, σε βαθμό που απειλεί τους μαθητές και το συμφέρον τους» αναφέρει το ψήφισμα, ζητώντας «αυτός ο μεσαίωνας να λήξει εδώ».

Χάρη στο σχέδιο-οδοστρωτήρας της Κεραμέως με την Ελάχιστων Βάσεων Εισαγωγής (ΕΒΕ) ανά τμήμα έμειναν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης περισσότεροι από 20000 υποψήφιοι, περίπου κατά 30% περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι.

Η κυρία Κεραμέως, με πρόσχημα το αφήγημα ότι δεν είναι δυνατόν να εισάγονται στα ΑΕΙ υποψήφιοι που γράφουν κάτω από τη βάση, ενώ την ίδια ώρα στις ιδιωτικές σχολές εάν πληρώσουν οι ίδιοι μαθητές έχουν 2η ευκαιρία.

Το ψήφισμα 

Exit mobile version