Συγκλονιστικές εικόνες από Λαμία: Κουβαλούσαν ηλικιωμένους στην πλάτη για να τους απεγκλωβίσουν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονιστικές εικόνες από Λαμία: Κουβαλούσαν ηλικιωμένους στην πλάτη για να τους απεγκλωβίσουν

SHARE THIS

Kάτοικοι και πυροσβέστες απεγκλωβίζουν κατοίκους ακόμα και κουβαλώντας τους στην πλάτη.

Δραματικές είναι οι ώρες που περνά το χωριό Κόμμα στη Λαμία, που πλημμύρισε νωρίς το πρωί από τα νερά του Σπερχειού και βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η επιχείριση απεγκλωβισμού των κατοίκων.

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση απεγκλωβισμού των κατοίκων στο χωριό Κόμμα που πλημμύρισε νωρίς το πρωί από τα νερά του Σπερχειού.

Στο χωριό Κόμμα Λαμίας, έσπασε η Γερμανική Τάφρος και όλο το νερό κατευθύνθηκε μέσα στον αστικό ιστό. Τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε ο Σπερχειός που υπερχείλισε κατά τη διάρκεια της νύχτας είχαν ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό αρκετών πολιτών στην περιοχή. Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής και της 7ης ΕΜΑΚ που επιστράτευσε φουσκωτή βάρκα.

Όπως μεταδίδει το ertnews.gr, έχουν πλημμυρίσει σπίτια και κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές ενώ πυροσβέστες από την Π.Υ. Λαμίας και την 7η ΕΜΑΚ επιχειρούν για τον απεγκλωβισμό κατοίκων. Kάτοικοι και πυροσβέστες απεγκλωβίζουν κατοίκους ακόμα και κουβαλώντας τους στην πλάτη.

Βυθίστηκαν Ήπειρος και Θεσσαλία

Το έντονο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα από νωρίς το πρωί του Σαββάτου με την κακοκαιρία Καρμέλ να σφυροκοπά πολλές περιοχές με τα σημαντικότερα προβλήματα να εντοπίζονται σε Ιόνιο, Ήπειρο, Θεσσαλία και Αχαΐα.

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας η Αττική

Στην Αττική σημειώνονται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση των νοτίων προαστίων λόγω πτώσης κλαδιών. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποίησε μέσω του 112 να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις οι κάτοικοι των νησιών του Ιονίου, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, όπου μέχρι το βράδυ προβλέπονται βροχές. Η βελτίωση θα είναι αισθητή πάντως αύριο, σε ολόκληρη τη χώρα.

Προβλήματα σε όλη τη χώρα

Τα καιρικά φαινόμενα χτυπούν με μανία τη Ναυπακτία. Ο χείμαρρος της Βαριάς είναι στα όρια του ενώ σε προληπτική εκκένωση του οικισμού Καμαρετσέικα στο Ζευγαράκι προχώρησε ο Δήμος Αγρινίου, λόγω της απότομης ανόδου της στάθμης των υδάτων στη λίμνη Λυσιμαχεία.

Η βροχόπτωση ήταν τόσο έντονη που το Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου μετατράπηκε σε «λίμνη». Το νερό στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου έφτασε τα 50 εκ. σύμφωνα με το βίντεο που εξασφάλισε το nafpaktianews.

Επικίνδυνα έχουν «φουσκώσει» ποταμοί και χείμαρροι στο δήμο Αργιθέας, της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, ενώ σημειώθηκε και μια κατολίσθηση στην Τοπική Κοινότητα Μαράθου.

Καταπτώσεις βράχων σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου σημειώθηκαν στο δήμο Λίμνης Πλαστήρα, από την έντονη και συνεχή βροχόπτωση, καταπτώσεις.

Exit mobile version