Συγκλονιστικός Ζαραλίκος: «Aυτό θα κρατούσε ο Λαμπράκης – Αυτή είναι η δική μας πλευρά της ιστορίας» (Video)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονιστικός Ζαραλίκος: «Aυτό θα κρατούσε ο Λαμπράκης – Αυτή είναι η δική μας πλευρά της ιστορίας» (Video)

SHARE THIS

«Αν ζούσε σήμερα ο Λαμπράκης θα πήγαινε πάνω-κάτω τον δρόμο έτσι. Αυτή είναι η δική μας πλευρά της ιστορίας. Να είστε περήφανοι που είστε εδώ απόψε»

Συγκλονιστικός ήταν (και) χθες ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, ο οποίος θέλησε να απαντήσει με τον δικό του τρόπο σε όσους έριξαν χολή για την συναυλία ειρήνης.

Στέλνοντας ένα πολύ ηχηρό μήνυμα λοιπόν, κράτησε ένα πανό σαν και αυτό που κρατούσε στην «1η Μαραθώνια πορεία Ειρήνης» ο Γρηγόρης Λαμπράκης, τον οποίο δολοφόνησαν ακροδεξιοί μετά από τη συμμετοχή κι ομιλία του για την ειρήνη, στη Θεσσαλονίκη.

Αμέσως μετά, γυρίζοντας το πανό, έδειξε αυτό που θα είχε σήμερα ο Γρηγόρης Λαμπράκης αν ζούσε.

Έτσι μας υπενθύμισε κάτι πολύ σημαντικό: Ότι η ακροδεξιά απεχθάνεται το καθολικό αίτημα για ειρήνη και πως το κυνήγι κοινωνικών φρονημάτων των τελευταίων ημερών ήταν ακριβώς η αντανάκλαση της διαχρονικής αυτής δυσανεξίας.

«Eπειδή είμαστε στην εποχή που μιλάμε για τη σωστή ή τη λάθος πλευρά της ιστορίας, να σας πω λοιπόν, για όσους ξεχνάνε, ότι υπάρχουν άνθρωποι σε αυτή τη χώρα, οι οποίοι δυστυχώς αυτή την περίοδο μας κυβερνάνε, που όταν ακούν κάποιον ή όταν βλέπουν κάποιον να μιλάει για την ειρήνη ή ακόμα να κρατάει το σήμα της ειρήνης, του ζητάνε πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων.

Σας θυμίζει κάτι αυτό; 59 χρόνια πριν, έτσι περπατούσε ο Γρηγόρης Λαμπράκης, διαδηλώνοντας για την ειρήνη και τον κατηγορούσαν για πράκτορα και στείλανε τον Γκοτζαμάνη και τον σκότωσε.

Αν ζούσε σήμερα ο Λαμπράκης θα πήγαινε πάνω κάτω τον δρόμο έτσι. Αυτή είναι η δικιά μας πλευρά της ιστορίας. Να είστε περήφανοι που είστε εδώ απόψε».

Φυσικά, δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στις διάφορες… διακοπές που φαίνεται να γίνονται πια τάση.

«Πίσω στα παρασκήνια γίνεται της φιλελεύθερης το κάγκελο. Έχει σκάσει Will Smith με Σάσα Σταμάτη, έχουν βάλει κάτω Δημήτρη Μητσοτάκη και Εισβολέα, τους έχουνε πλακώσει στα χαστούκια και τους ρωτάνε: «Θα ξαναπείς για τον γιο του Μητσοτάκη; Θα ξαναπείς για τον γιο του Μητσοτάκη; Θα ξαναπείς;». Κάπου εδώ τελειώνουμε. Εγώ δε νομίζω να βγει κανείς μετά απ’ αυτό, δεν ξέρω εκτός αν κερδίσουνε. Εμένα μου είπαν δε θα με χτυπήσουν αρκεί να μην πω «Βαγγέλης». Δεν είπα».

Εδώ ολόκληρη η εμφάνιση του Χριστόφορου Ζαραλίκου

Exit mobile version