Συγκλονίζει Κύπρια Τρανς: «Στην Αίγυπτο με βίαζαν οι αστυνομικοί μέσα στο κελί της φυλακής»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονίζει Κύπρια Τρανς: «Στην Αίγυπτο με βίαζαν οι αστυνομικοί μέσα στο κελί της φυλακής»

SHARE THIS

Βίωσε τον απόλυτο εξευτελισμό, μόνο και μόνο επειδή είναι τρανς άτομο, σε σημείο που αποφάσισε να θέσει τέλος στη ζωή της

Ομαδικούς βιασμούς κατ’ εξακολούθηση σε φυλακές της Αιγύπτου κατήγγειλε η Κύπρια εργάτρια του σεξ transgender Τίνα Λιασή.

Η Τίνα Λιασή συνελήφθη στην Αίγυπτο τον Ιανουάριο του 2020 με την κατηγορία της «υποκίνησης και προώθησης διαδικτυακών συζητήσεων έκλυσης ηθών» και έμεινε φυλακισμένη για πάνω από έναν χρόνο.

Μιλώντας για όσα έζησε σε συνέντευξη που παραχώρηση στον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό Alpha στις Κεντρικές Φυλακές της Κύπρου, όπου μεταφέρθηκε προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής της, περιγράφει τις φρικτές συνθήκες κράτησης στην Αίγυπτο.

Σε πάρα πολλές περιπτώσεις βίωσε τον απόλυτο εξευτελισμό, μόνο και μόνο επειδή είναι τρανς άτομο, σε σημείο που αποφάσισε να θέσει τέλος στη ζωή της. Δεν είχε εύκολη πρόσβαση σε φαγητό και νερό, ενώ βιάστηκε πάρα πολλές φορές τόσο από αστυνομικούς της φυλακής, όσο και από συγκρατούμενους της.

Τελικά, πριν από μερικές μέρες, μετά από έντονα διαβήματα, μεταφέρθηκε στην Κύπρο για συνέχιση της 3ετούς ποινής φυλάκισής της, η οποία της επιβλήθηκε για… «προσβολή του αιγυπτιακού λαού».

Δείτε το βίντεο της εκπομπής 24 Ώρες:

 

Η Αίγυπτος είναι μία χώρα στην οποία δεν αναγνωρίζονται τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ και ιδιαίτερα των τρανς προσώπων, με συνέπεια να προκύψουν πολλά νομικά κωλύματα στις νομικές της προσπάθειες.

Δίπλα της η μητέρα της, η οποία τη μεγάλωσε μόνη, καθώς από τα 6 της χρόνια η Τίνα έχασε τον πατέρα της αδόκητα. Μια μάνα που σε καμιά περίπτωση δεν σκέφτηκε «τι θα πει ο κόσμος» και παραμένει δίπλα στο παιδί της στηρίζοντάς τη με όλη τη δύναμη της καρδιάς και της ψυχής της.

Exit mobile version