Συγκλονίζει ο 11χρονος θύμα bullying στον Εύοσμο: «Με βρίζουν, με χτυπάνε, κάντε κάτι»
EUROKINISSI ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονίζει ο 11χρονος θύμα bullying στον Εύοσμο: «Με βρίζουν, με χτυπάνε, κάντε κάτι»

SHARE THIS

Οι «νταήδες» συνεχίζουν τις απειλές και τη βία και εκτός σχολείου: «Θέλουν να μην έχω παρέα. Και σήμερα πάλι με χτύπησαν»  

Κραυγή αγωνίας από τον 11χρονο μαθητής θύμα συστηματικού bullying από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, που συγκλονίζει με την έκκληση που κάνει στην κοινωνία, με όσα δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η πρόσφατη επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε από ομάδα νεαρών παιδιών.

Όπως τονίζει ο 11χρονος μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης από τον πατέρα του το ανήλικο παιδί δέχτηκε και πάλι επίθεση απειλώντας του ότι αν ξαναπεί κάτι ο πατέρας του θα τον χτυπήσουν πάλι.

«Θέλουν να μην έχω παρέα. Όπως και σήμερα με κυνηγούσαν και οι δάσκαλοι μας κοιτούσαν και δεν έκαναν κάτι. Και σήμερα πάλι με χτύπησαν, γιατί έπαιζα με τάπες. Με έσπρωξαν και μου έριξαν το φαγητό. Με κορόιδευαν, μου έκαναν ερωτήσεις. Με ρωτούσαν γιατί βγήκε και τα είπε αυτά ο μπαμπάς σου. Με απείλησαν ότι αν το ξανακάνει, αν το ξαναπεί ο μπαμπάς σου μου είπαν εμείς θα σε χτυπάμε. Ένας με απειλούσε και μαλώσαμε. Μου πήρε τα γυαλιά».

Το μικρό αγόρι περιγράφει στον Focus FM τον εφιάλτη που βιώνει τα τελευταία χρόνια δυόμιση χρόνια. Όπως ακούγεται να λέει και στο βίντεο, τα έχει πει στη δασκάλα του αλλά δεν έγινε κάτι. Οι απειλές, η βία και ο εκφοβισμός συνεχίζονται όπως εξηγεί και εκτός σχολείου.

Κουβαλούν μαχαίρια

«Μετά το σχολείο, ένας κουβαλά πάνω του και μαχαίρι, μου το έδειξε. Μια μέρα, ήρθαν κοντά μου τρία αγόρια και ένα κορίτσι. Ο ένας από αυτούς μου έβγαλε την μπλούζα και με χαράκωσε μια λεπίδα. Αυτά τα παιδιά είναι ανεξέλεγκτα… την προηγούμενη εβδομάδα με κορόιδευαν ξανά. Για το σπίτι μου, ότι το σπίτι μου είναι βρώμικο και έκαναν διάφορες χειρονομίες. Μια μέρα έβρισαν ακόμη και την μαμά μου που ήρθε στο σχολείο, και την Παναγία και τον Χριστό. Μου έριξαν κάτω, μέχρι και το αντίδωρο από την εκκλησία μια μέρα».

Όπως έγινε γνωστό τελικά ο 11χρονος μαθητής σταματάει το σχολείο για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε καταγγελία πατέρα ενός 11χρονου μαθητή ότι ο γιος του εδώ και 2,5 χρόνια πέφτει καθημερινά θύμα εκφοβισμού και ξυλοδαρμού από ομάδα συνομήλικων και συμμαθητών του, μέσα στο σχολείο του , στην περιοχή του Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η καταγγελία και εφόσον διαπιστωθεί ότι ευσταθεί, να αποδοθούν ποινικές ευθύνες.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, η έρευνα κινείται σε δύο κατευθύνσεις: αφενός για τις κατ’ επανάληψη επιθέσεις που καταγγέλλει ο πατέρας ότι δέχεται το παιδί του και αφετέρου για όσα υποστήριξε ο ίδιος (ο καταγγέλλων) ότι η διεύθυνση του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί «γνωρίζουν και αδιαφορούν» για την κατάσταση που βιώνει ο ανήλικος.

Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι αυτά της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατ’ επανάληψη και κατά συρροή, για το πρώτος σκέλος της παραγγελίας, και της υπόθαλψης εγκληματία, κατ’ επανάληψη και κατά συρροή, για το δεύτερο σκέλος. Στην τελευταία περίπτωση θα ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος των υπευθύνων και των εκπαιδευτικών του δημοτικού σχολείου.

Exit mobile version