Σύλληψη 37χρονου για αναρτήσεις «προτροπής σε διάπραξη εγκλημάτων» – Είχε φτιάξει hashtag και κατά Μητσοτάκη
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 37χρονου για αναρτήσεις «προτροπής σε διάπραξη εγκλημάτων» – Είχε φτιάξει hashtag και κατά Μητσοτάκη

SHARE THIS

Μεταξύ άλλων, ο 37χρονος, είχε δημιουργήσει και hashtag, μέσω του οποίου εκφραζόταν χυδαία προς τον Κ. Μητσοτάκη.

Στη σύλληψη ενός 37χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου προχώρησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ και η δημοσιογράφος Κάτια Νιάκαρη, το πρωί της Τρίτης 23/5/2023, έφτασαν μέσω e-mail στην αρμόδια υπηρεσία, καταγγελίες πολιτών σχετικά με τις αναρτήσεις σε συγκεκριμένο προφίλ του Τwitter, σύμφωνα με τις οποίες «λάμβανε χώρα δημόσια προτροπή και διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και βιαοπραγιών».

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος, εντόπισαν τις επίμαχες αναρτήσεις που έγιναν την ίδια μέρα αλλά και πολλές άλλες που είχαν γίνει το τελευταίο εξάμηνο με παρόμοιο περιεχόμενο.

Μάλιστα ο 37χρονος, είχε δημιουργήσει και hashtag, μέσω του οποίου εκφραζόταν χυδαία προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στις αναρτήσεις του εξύβριζε σχεδόν όλα τα κόμματα.

Τα στελέχη της Δίωξης, μέσω αλληλογραφίας που είχαν με την εταιρεία διαχείρισης Twitter, έλαβαν τα αρχεία δραστηριότητας και άλλα στοιχεία του επίμαχου λογαριασμού, προκειμένου να ταυτοποιήσουν το πρόσωπο που κρυβόταν πίσω από αυτό.

Την ίδια ημέρα, ενημερώθηκε η εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Κατά την προανάκριση και μέσα από τα ηλεκτρονικά ίχνη, διαπιστώθηκε ότι αυτά αντιστοιχούσαν σε σύνδεση διαδικτύου σπιτιού, συνδρομητής του οποίου ήταν η μητέρα του 37χρονου, ο οποίος τελικά ταυτοποιηθήκε ως ο χρήστης του εν λόγω προφίλ και συνελήφθη.

Σήμερα το πρωί, οδηγήθηκε στην εισαγγελία και αφέθηκε ελεύθερος καθώς πρόκειται για πλημμέλημα.

Exit mobile version