Σημαντικό βήμα: Ο βασανισμός ζώου μετατρέπεται σε κακούργημα
ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ

Σημαντικό βήμα: Ο βασανισμός ζώου μετατρέπεται σε κακούργημα

SHARE THIS

Το αδίκημα του βασανισμού ζώου μετατρέπεται σε κακούργημα, ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έπειτα από τα αυξανόμενα κρούσματα βάναυσης κακοποίησης ζώων που παρατηρήθηκαν σε πολλά σημεία της χώρας το τελευταίο διάστημα και έτυχαν σημαντικής προβολής από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η τυφλή και ανεξέλεγκτη βία που εκδηλώνεται πολύ συχνά κατά των ζώων, κυρίως των κατοικίδιων, είναι ένα φαινόμενο εξαιρετικά σοβαρό με παραμέτρους που δεν σχετίζονται απαραίτητα με το αν κάποιος είναι φιλόζωος η όχι. Τέτοια περιστατικά δεν μπορούν να έχουν θέσει σε ένα ευνοούμενο κράτος και θα πρέπει και οι ποινές να προσαρμοστούν ανάλογα, ώστε να εξαλειφθούν τέτοιους είδους ντροπιαστικά για την κοινωνία μας φαινόμενα.
Υπάρχει ένα φαύλος κύκλος, μια αλυσίδα κακοποίησης, η οποία πρέπει να σπάσει. Και η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη είναι σημαντική και πρέπει να συνδυαστεί με την επώνυμη καταγγελία περιστατικών κακοποίησης ανυπεράσπιστων ζώων για να έχει θετικά αποτελέσματα και να υπάρξει μεγαλύτερη ορατότητα στα περιστατικά βασανισμού.

Exit mobile version