Σημασία δεν έχει αν φοράς παντόφλα στο Μέγαρο αλλά ποιος είσαι όταν την φοράς
EUROKINISSI ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σημασία δεν έχει αν φοράς παντόφλα στο Μέγαρο αλλά ποιος είσαι όταν την φοράς

SHARE THIS

Αν είσαι πλούσιος μπορείς να φοράς και να κάνεις ό,τι θες χωρίς να δέχεσαι κριτική. Ακόμη κι αν καταπατάς συστηματικά ανθρώπινα δικαιώματα.  

Ορυμαγδό αντιδράσεων προκάλεσε η επιλογή του μουσικού Ιωάννη Στρατάκη να εμφανιστεί στο Προεδρικό Μέγαρο, ώρα πριν την δεξίωση όπου θα έπαιζε μουσική, με παντόφλες και βερμούδα.

Την ώρα που στη χώρα συνεχίζουν να υπάρχουν πύρινα μέτωπα που καταστρέφουν τον φυσικό μας πλούτο, Δημοσιολογούντες και ΜΜΕ θεώρησαν την περιβολή του Ιωάννη Στρατάκη ακατάλληλη, ασκώντας σφοδρή κριτική για την επιλογή του, που όπως πολλοί έσπευσαν να σημειώσουν προσέβαλε το κύρος του θεσμού.

Τι κι αν βγήκε ο Ιωάννης Στρατάκης να εξηγήσει ότι το φωτογραφικό καρέ που σχολιάστηκε τόσο έντονα τραβήχτηκε αρκετή ώρα πριν την δεξίωση ενώ πήγαινε να πιει νερό, οι επικριτές του δεν πτοήθηκαν, επισημαίνοντας σε κάθε τόνο και ύφος ότι δεν μπορείς να πας με παντόφλα στο Μέγαρο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως, φαίνεται πως μια χαρά μπορείς να πας με παντόφλα αν είσαι πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας.

Κι αυτό γιατί ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν (Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud -MBS) επισκέφθηκε χθες το Μέγαρο Μαξίμου και τον Πρωθυπουργό φορώντας παντόφλες, επιλογή που πάντως δεν φαίνεται να σχολιάστηκε από τα ΜΜΕ.

Το θέμα δεν είναι ούτε κουλτούρας, ούτε ενδυματολογικό. Το θέμα είναι ταξικό. Μπορείς να φορέσεις παντόφλες, αρκεί να είσαι πλούσιος.

Αν είσαι πλούσιος μπορείς να φοράς ό,τι θες και να κάνεις ό,τι χωρίς να δέχεσαι κριτική. Ακόμη κι αν καταπατάς συστηματικά ανθρώπινα δικαιώματα. 

Καταληκτικά λοιπόν, η παντόφλα επιτρέπεται. Η ακριβή παντόφλα όμως. Αυτήν ναι, μπορείς να την βάλεις.


EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Exit mobile version