«Σήμερα θα έχετε θάνατο» – Σοκαριστικές οι συνομιλίες για τις φασιστικές επιθέσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Σήμερα θα έχετε θάνατο» – Σοκαριστικές οι συνομιλίες για τις φασιστικές επιθέσεις

SHARE THIS

Σε συνέντευξη Τύπου εργατικά σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι παρουσίασαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι επιθέσεις συντονίστηκαν μέσα από τα social media.

Αρκετή προετοιμασία φαίνεται πως υπήρχε στις δολοφονικές φασιστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου εργατικά σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι παρουσίασαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι επιθέσεις συντονίστηκαν μέσα από τα social media.

Οι συγκεκριμένες επιθέσεις έγιναν από οργανωμένες ομάδες που πήραν τη μορφή ταγμάτων εφόδου με ξεκάθαρη καθοδήγηση, όπως σημείωσαν οι συνδικαλιστές που παρουσίασαν φωτογραφίες αλλά και συνομιλίες που δεν προφανώς δεν αφήνουν αμφιβολίες για τις προθέσεις των δραστών. «Σήμερα θα έχετε θάνατο», είναι μία φράση που αναφέρεται σε μήνυμα από τα ακροδεξιά στοιχεία.

Όπως μεταδίδει το thesstoday.gr, ο Κυριάκος Τσιαούσης, μέλος του ΔΣ ΕΚΘ και Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ ανέφερε πως «η πάλη ενάντια στο τέρας του φασισμού δεν χωρά μήτε επανάσταση, μήτε εφησυχασμό. Οι προσπάθειές τους να μετατρέψουν τα σχολεία που ο εργατόκοσμος των δυτικών συνοικιών στέλνει τα παιδιά του σε ορμητήρια φασιστικών και εγκληματικών συμμοριών, δεν πρόκειται για μεμονωμένες τυχαίες ενέργειες.

Είμαστε σήμερα εδώ να αποδείξουμε πως οι επιθέσεις αυτές συνδέονται μεταξύ τους σ’ ένα οργανωμένο σχέδιο δράσης με έναν σκοπό. Να σπείρουν τον φόβο στη νεολαία της πόλης».

Αποκάλυψε παράλληλα το οργανωμένο σχέδιο δράσης των τελευταίων ημερών. Στην κατοχή τους, όπως δήλωσε, έχουν τόσο φωτογραφικό υλικό από τους δράστες όσο και στοιχεία από συνομιλίες και το πώς οργάνωσαν τις ενέργειές τους στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης. Όλα τα στοιχεία έχουν δοθεί μέσω των δικηγόρων τους στους αρμόδιους.

Οι σοκαριστικές αναρτήσεις και συνομιλίες

Οι συμμετέχοντες στη συνέντευξη Τύπου, έδωσαν στη συνέχεια στη δημοσιότητα συνομιλίες από το Viber, καθώς και σχόλια σε αναρτήσεις στο Facebook και στο Instagram που, σύμφωνα με τους ίδιους, προέρχονται από άτομα που έλαβαν μέρος στις επιθέσεις τόσο κατά μελών της ΚΝΕ όσο και στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν έξω από τα ΕΠΑΛ.

(Προσοχή: Οι παρακάτω περιγραφές ενδεχομένως ενοχλήσουν ορισμένους αναγνώστες)

 

 

 

 

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής:

-Σε όλες τις περιπτώσεις που έχουν σημειωθεί αφορούν θρασύδειλες επιθέσεις από πολλά άτομα έναντι λίγων.

-Τα χτυπήματα έγιναν κατόπιν συντονισμού που λάμβανε χώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όλα ήταν κανονισμένα και οργανωμένα.

-Η ομάδα των φασιστών ήταν οργανωμένη και δρούσε σαν τάγμα εφόδου.

-Οι επιθέσεις ήταν ταχύτατες με δολοφονικά εργαλεία. «Έχουμε εντοπίσει όλους όσοι καθοδηγούσαν τις επιθέσεις»

-Οι επιθέσεις είχαν ξεκάθαρα ναζιστικό χαρακτήρα και δεν είναι τυχαία τα χαρακτηριστικά των θυμάτων. Παράδειγμα αποτελεί η μαθήτρια του 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, εκλεγμένη στο μαθητικό συμβούλιο η οποία είχε το θάρρος να καταγγείλει τις ενέργειες αυτές.

-Η στάση των αστυνομικών αρχών ήταν στάση ανοχής.

-Ευθύνες έχει και ο διευθυντής του σχολείου.

«Καταγγέλλουμε την στάση τόσο της κυβέρνησης όσο και της αστυνομίας. Απαιτούμε τώρα να πάρουν μέτρα και να τους συλλάβουν» τόνισε ο κ. Τσιαούσης

Με την ανοχή της ΕΛ.ΑΣ

Exit mobile version