Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών: «Τα καταπιεσμένα του χθες, να γίνουν τα εξεγερμένα του σήμερα»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών: «Τα καταπιεσμένα του χθες, να γίνουν τα εξεγερμένα του σήμερα»

SHARE THIS

«Δεν ξεχνάμε την συνολική στάση της κυβέρνησης και της πολιτικής που υπηρετεί απέναντι στο ελπιδοφόρο φεμινιστικό κίνημα. Σκοταδισμός, μητρότητα και ροζ ξέπλυμα», αναφέρουν με νόημα.

Η Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών, απευθύνει καλέσματα στην κοινωνία σε μαζικές συγκεντρώσεις, για όσα φρικτά βίωσε η 24χρονη Γεωργία Μπίκα, που κατήγγειλε τον βιασμό της στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στη συγκάλυψη των βιαστών της, αλλά και ενόψει της δίκης Λιγνάδη την Παρασκεύη, απαιτώντας δικαιοσύνη των θυμάτων και εξυγίανση του καλλιτεχνικού χώρου.

Μεταξύ άλλων, κατηγορούν την κυβερνητική πολιτική για «αργοπορία» και «μεθοδευμένη αμέλεια» στη συλλογή στοιχείων της υπόθεσης Λιγνάδη.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στο κάλεσμα:

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΛΙΓΝΑΔΗ

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΚΑΛΕΙ:

την ΠΕΜΠΤΗ 10/2 στις 19:30 στα Προπύλαια στην συγκέντρωση- πορεία για την υπόθεση της Γεωργίας, ενάντια στη συγκάλυψη των κυκλωμάτων μαστροπίας και στους βιαστές.
ΑΔΕΛΦΗ ΜΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ! Δίνουμε το παρόν στον δρόμο για την δικαίωση της Γεωργίας, καμιά συγκάλυψη στα κυκλώματα μαστροπίας και στους βιαστές.

την ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 11/2 στις 9:00 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών (Δέγλερη 2) για την δική του παιδοβιαστή Δ. Λιγνάδη.

Δεν ξεχνάμε την στάση της κυβέρνησης μετά τις πρώτες αποκαλύψεις της υποθέσης. Η αργοπορία και η μεθοδευμένη αμέλεια συλλογής στοιχείων για το πρόσωπο του “άριστου”, κυβερνητικού, υπανθρώπου μας εξοργίζει!

Δεν ξεχνάμε την συνολική στάση της κυβέρνησης και της πολιτικής που υπηρετεί απέναντι στο ελπιδοφόρο φεμινιστικό κίνημα. Σκοταδισμός, μητρότητα και ροζ ξέπλυμα.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ:

Για την καταδίκη του Λιγνάδη, στο πρόσωπο του οποίου αποτυπώνεται το όραμα τους για τον πολιτισμό.

Για την δικαίωση όλων των επιζώντων των κακοποιητικών και παραβιαστικών συμπεριφορών.

Για όλες τις γυναίκες και τα ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα που κακοποιούνται καθημερινά.

Για την εξυγίανση του καλλιτεχνικού χώρου από οποιονδήποτε εκμεταλλεύεται τη θέση του και το όνομα της τέχνης για να ικανοποιήσει τις σαδιστικές και σεξουαλικές του ορέξεις.

Για έναν Πολιτισμό και μια Παιδεία, που δεν αποτελουν πεδία παραγωγής και αναπαραγωγής της βίας, του φόβου, της υποταγής, της ανοχής, της λογοκρισίας, του συντηρητισμού.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΙΑΣΤΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣΤΡΟΠΙΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΙΚΑ

Καλούμε στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής. Συνδέουμε τα “μεμονωμένα” περιστατικά αναγνωρίζοντας ότι αποτελούν συμπτώματα της ίδιας αιτίας. Της πατριαρχίας που βιάζει και του καπιταλισμού που εκμεταλλεύεται κάθε εκατοστό του μυαλού και των σωμάτων μας!

Στους δρόμους του αγώνα μέχρι την έφοδο στον ουρανό

Exit mobile version