Συνελήφθη 30χρονος ακροδεξιός για την επίθεση κατά μελών της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη 30χρονος ακροδεξιός για την επίθεση κατά μελών της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη

SHARE THIS

Στη πρώτη σύλληψη για την επίθεση σε βάρος μελών της ΚΝΕ, στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές.

Συνελήφθη 30χρονος για την επίθεση εις βάρος μελών της ΚΝΕ, που σημειώθηκε την Κυριακή στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης. Ο 30χρονος φέρεται να ανήκει σε ακροδεξιά οργάνωση και είναι γνωστός στις αρχές.

Σύμφωνα με μάρτυρες, οι επιτιθέμενοι ήταν ακροδεξιά, φασιστικά στοιχεία, που χρησιμοποίησαν χοντρές αλυσίδες ακόμη και taser, τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερα άτομα προτού εξαφανιστούν στα γύρω στενά.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 14 προσαγωγές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες της επίθεσης πληροφορήθηκαν ότι μέλη της ΚΝΕ, περίπου 20 άτομα, μοίραζαν φυλλάδια στην πλατεία Ελευθερίας, έφτασαν στο σημείο και επιτέθηκαν εναντίον τους.

Οι δράστες, που επιτέθηκαν στα μέλη της νεολαίας της ΚΝΕ ήταν, σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου πέντε. Από την επίθεση τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας 22χρονος, ο οποίος και μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Επίσης τραυματίστηκαν δύο ακόμα άτομα ευτυχώς ελαφρά, στα οποία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν σπίτι τους.

Η σύλληψη του 30χρονου είναι η δεύτερη μέσα σε λίγες ώρες που αφορά επιθέσεις ακροδεξιών εναντίον μελών οργανώσεων που συμμετέχουν σε αντιφασιστικές δράσεις. Εκτός από την επίθεση στα μέλη της ΚΝΕ της Θεσσαλονίκης, επίθεση δέχθηκαν την Κυριακή μέλη της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο, στη διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης.

 

Exit mobile version