Συνεχίζεται η αξιολόγηση Κεραμέως: Σχολείο στην Παιανία κρίθηκε ακατάλληλο – Ανοίγει το… μισό
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται η αξιολόγηση Κεραμέως: Σχολείο στην Παιανία κρίθηκε ακατάλληλο – Ανοίγει το… μισό

SHARE THIS

Ελλάδα 2.0: Κρίθηκε ακατάλληλο σχολείο, με αποτέλεσμα οι μαθητές να κάνουν μαθήματα με... βάρδιες.

Όσο η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας συνεχίζει να ασχολείται εμμονικά με την εγκαθίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια της χώρας, σπαταλώντας αρκετά εκ. ευρώ από τον κρατικό κορβανά και η Νίκη Κεραμέως εγκαινιάζει ιδιωτικά σχολεία, δημόσια σχολικά κτίρια παραμένουν… στο έλεός τους.

Μια ακόμη περίπτωση σχολικού κτιρίου, που κρίθηκε ακατάλληλο, αποδεικνύει περίτρανα την κυβερνητική εγκατάλειψη των δημόσιων κτιριακών δομών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, πρόκειται για το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Παιανίας, που σύμφωνα με μελέτη μηχανικού στεγάζεται σε ακατάλληλο κτίριο για λόγους στατικότητας. Εξαιτίας αυτού, τρεις μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία, ο δήμος αποφάσισε να προχωρήσει σε εργασίες στο κτίριο, κι έτσι στο σχολείο θα τοποθετηθούν προκατασκευασμένες αίθουσες διδασκαλίας (κοντέινερ), ώστε να μην μπαίνουν καν τα παιδιά στο κτίριο.

Αξίζει όμως να σημειωθεί, πως δεν έχει καν υπογραφεί ακόμη η σύμβαση για την προμήθεια των κοντέινερ, και μέχρι να μπορέσει να ξεκινήσει η διαδικασία το σχολείο θα λειτουργεί πρωί και απόγευμα σε ένα μέρος του κτιρίου, στο ίδιο προαύλιο, που φέρεται να είναι ασφαλές, με τα δύο σχολεία (1ο και 20 Γυμνάσιο) να λειτουργούν με… βάρδιες.

Exit mobile version