Συνεχίζουν δυναμικά οι φοιτητές τις κινητοποίησεις με συλλαλητήριο την Πέμπτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζουν δυναμικά οι φοιτητές τις κινητοποίησεις με συλλαλητήριο την Πέμπτη

SHARE THIS

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ, έρχεται την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου. «Ένα σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, πτυχία με αξία για να εργαστούμε με δικαιώματα στο αντικείμενο που σπουδάζουμε», λένε οι ΦΣ.

Το κίνημα των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Η αντίδραση των φοιτητών στο νομοσχέδιο είναι πολυδιάστατη, ενώ καλούν σε συμπαράσταση μαθητές και εργατικά σωματεία, εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε πρακτικές όπως η επέμβαση των ΜΑΤ σε πανεπιστημιακούς χώρους.

Η κοινή ανακοίνωση των Φοιτητικών Συλλόγων αποτυπώνει τις διεκδικήσεις τους για ένα δημόσιο, δωρεάν και προσβάσιμο πανεπιστήμιο με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, ενώ προαναγγέλλουν μια σειρά από δράσεις, όπως η συναυλία, που έγινε την Πέμπτη στα Προπύλαια.

Μάλιστα, η φοιτητική πορεία την περασμένη Πέμπτη, είχε μια από τις μεγαλύτερες συμμετοχές των τελευταίων ετών, με τους φοιτητές να στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση αναφορικά με το νομοσχέδιο: «Δεν θα περάσει».

Exit mobile version