Συγγενείς θυμάτων Τεμπών: Ζητούν παραίτηση Φλωρίδη και καταθέτουν μηνύσεις
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγγενείς θυμάτων Τεμπών: Ζητούν παραίτηση Φλωρίδη και καταθέτουν μηνύσεις

SHARE THIS

Οι συγγενείς των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη επιλέγουν να πάρουν τη δικαιοσύνη στα χέρια τους, προχωρώντας σε προσωποποιημένες μηνύσεις. Αποφασισμένοι να αποκαλύψουν την πλήρη αλήθεια πίσω από το έγκλημα, οι συγγενείς αναχωρούν από τη Λάρισα, όπου συναντήθηκαν για να ενημερωθούν από τον πραγματογνώμονα και να λάβουν αποφάσεις.

Στη συνάντηση, οι συγγενείς είχαν προσκαλέσει και τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, χωρίς ωστόσο να λάβουν απάντηση στο αίτημά τους για συνάντηση, γεγονός το οποίο προκάλεσε ακόμα περισσότερη αναστάτωση και αγανάκτηση.

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, ο Νίκος Πλακιάς, δήλωσε:«Αποφασίσαμε ορισμένες δραστηριότητες και ζητούμε την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης. Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε να μας δικάσει ένας υπουργός ο οποίος θεωρεί όσες αποδείξεις και στοιχεία έχουμε συλλέξει για τα μπάζα. Πώς θα πάμε στις δικαστικές αίθουσες όταν θεωρεί πως ότι έχει συγκεντρωθεί είναι ψέματα;», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο πατέρας του Βάιου Βλάχου, Χρήστος δήλωσε: «Ο κ. Φλωρίδης κρίνεται ανεπαρκής να συμβάλει στην απόδοση δικαιοσύνης. Τον καλούμε να πράξει το αυτονόητο και να παραιτηθεί. Την Τετάρτη θα καταθέσουμε σχετικά με το μπάζωμα».

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο τεχνικός σύμβουλος Κώστας Λακαφώσης ενημέρωσε τους συγγενείς για τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα, εστιάζοντας κυρίως στις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα και τη σύγκρουση των τρένων. Οι οικογένειες των θυμάτων εκφράζουν την πεποίθησή τους ότι υπάρχει έγκλημα πίσω από τον θάνατο των αγαπημένων τους και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία όλων όσων ευθύνονται.

Περισσότερες από 30 οικογένειες επιβατών και μηχανοδηγών είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε μηνύσεις κατά των ατόμων και των υπηρεσιών που είχαν την ευθύνη να διαχειριστούν την κατάσταση μετά το δυστύχημα. Οι μηνύσεις αναμένεται να κατατεθούν εντός της εβδομάδας.

Exit mobile version