Σίσσυ Χρηστίδου: Victim blaming για τον βιασμό στη Θεσσαλονίκη – Χαμός στο Twitter
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σίσσυ Χρηστίδου: Victim blaming για τον βιασμό στη Θεσσαλονίκη – Χαμός στο Twitter

SHARE THIS

Η παρουσιάστρια επέλεξε να τοποθετηθεί για την υπόθεση, αλλά αντί να καταδικάσει απερίφραστα τον βιασμό προέβη σε  victim blaming του θύματος.  

Χαμό στο Twitter προκάλεσε η χθεσινή ανάρτηση της Σίσσυς Χρηστίδου, όσον αφορά την υπόθεση βιασμού της 24χρονης στην Θεσσαλονίκης.

Καθημερινά ολοένα και περισσότερα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση που έχει προκαλέσει σοκ στην κοινωνία και μούδιασμα για τα όσα συμβαίνουν, η παρουσιάστρια, Σίσσυ Χριστίδου όχι μόνο δεν καταδίκασε την πράξη και τους φερόμενους βιαστές, αλλά αγνοώντας επιδεικτικά τις καταγγελίες,  αποφάσισε να αποδώσει ευθύνες στο θύμα, σε μια νεαρή κοπέλα δηλαδή, επειδή επέλεξε να πάει σε ένα πάρτι!

Το victim blaming καλά κρατεί στη χώρα, αφού όπως φαίνεται ακόμη αρκετοί ψάχνουν να δουν πώς και γιατί επιλέγει μια κοπέλα να περάσει καλά, να φορέσει αυτά που θέλει, να πάει σε πάρτι κοκ, αντί να γίνει ξεκάθαρο το ότι το θύμα δεν ευθύνεται ποτέ και να καταδικαστεί η σεξουαλική κακοποίηση που έγινε παρά τη θέλησή της, σύμφωνα με την καταγγελία, αφού μάλιστα οι θύτες τη νάρκωσαν.

Αναλυτικά τι έγραψε η ίδια:

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αντιδράσεις των χρηστών ήταν σφοδρές και ακαριαίες και καταδίκασαν τη δήλωση της παρουσιάστριας. Απαντώντας αργότερα προσπάθησε να το… μαζέψει, λέγοντας ότι ουσιαστικά νουθετεί τα κορίτσια να προσέχουν που πηγαίνουν.

Οι αντιδράσεις:

Exit mobile version