Σκηνές ντροπής στον Ωρωπό: Πλήρωμα ασθενοφόρου έπλυνε γυναίκα με λάστιχο σε πυλωτή 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκηνές ντροπής στον Ωρωπό: Πλήρωμα ασθενοφόρου έπλυνε γυναίκα με λάστιχο σε πυλωτή 

SHARE THIS

Μια εικόνα που αποδεικνύει την κραυγαλέα απουσία κοινωνικού κράτους και την απάνθρωπη αντιμετώπιση της ψυχικής νόσου στη σημερινή Ελλάδα.

Την κραυγαλέα απουσία κοινωνικού κράτους και την απάνθρωπη αντιμετώπιση της ψυχικής νόσου στη σημερινή Ελλάδα, αποδεικνύει μία ντροπιαστική εικόνα από τον Ωρωπό.

Σοκ, αποτροπιασμό  και οργή γεννά η φωτογραφία από τον Ωρωπό που από το απόγευμα της Κυριακής 6/03 κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει μια γυμνή ηλικιωμένη ξαπλωμένη πάνω σε κουβέρτα, την οποία πλήρωμα ασθενοφόρου την πλένει με λάστιχο σε πυλωτή πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμα του δημοτικού ασθενοφόρου, έχει κληθεί να παραλάβει μια 70χρονη γυναίκα που αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας από την κατοικία της, η οποία έχει εγκαταλειφθεί και ζει εντελώς μόνη σε διαμέρισμα της παραλίας Μαρκόπουλου.

Την εικόνα ντροπής επιβεβαίωσε ο δήμαρχος της περιοχής, ο οποίος δήλωσε πως ενημερώθηκε για το περιστατικό.

«Το ξέρω το περιστατικό και δυστυχώς είναι αληθινό»

«Το ξέρω το περιστατικό και δυστυχώς είναι αληθινό. Περιήλθε σε γνώση μου πριν από δύο ώρες και πραγματικά δεν έχω λόγια για να εκφραστώ. Είναι ντροπή. Είναι ξεφτιλίκι άνευ προηγουμένου που μας γυρίζει αιώνες πίσω» τόνισε στο GRTimes, o δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης.

«Ενημερώθηκα πριν από λίγο για το θλιβερό συμβάν με την άτυχη συνδημότη μας,την οποία πλένει γυμνή στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας, πλήρωμα του Δημοτικού ασθενοφόρου το οποίο ανήκει στην εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος.
Ως άνθρωπος καταδικάζω απερίφραστα το απαράδεκτο συμβάν και αισθάνομαι αποτροπιασμό και ντροπή.

Ως Δήμαρχος έχω δώσει ήδη εντολή για κατεπείγουσα Ε.Δ.Ε που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν.
Επίσης επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και του ζήτησα να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο πλήρωμα από το δημοτικό ασθενοφόρο.

Θέλω να διαβεβαιώσω τους συνδημότες μου, ότι τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται δεν θα μείνουν ατιμώρητες.».

Exit mobile version