Σκοτώθηκε εργαζόμενος εν ώρα εργασίας στη Χαλκίδα
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΪ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκοτώθηκε εργαζόμενος εν ώρα εργασίας στη Χαλκίδα

SHARE THIS

Οι ζωές και η ασφάλεια όλων μας έχουν αξία. Ακόμη ένας εργαζόμενος χάνει τη ζωή του εν ώρα εργασίας.

Πόσοι συνάνθρωποί μας πρέπει να χάσουν τη ζωή τους για τα κέρδη των αφεντικών;

Πόσοι εργαζόμενοι θα δουλεύουν ακόμα σε συνθήκες ανασφάλειας ρισκάροντας καθημερινά τη ζωή τους;

Ένας 56χρονος εργαζόμενος σκοτώθηκε ενώ δούλευε σε σουπερμάρκετ στη Χαλκίδα.

Σύμφωνα, με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο 56χρονος ένιωσε αδιαθεσία με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει το κεφάλι του. Κατά την μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χαλκίδας -κι έχοντας χάσει τις αισθήσεις του- διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας (ΕΚΕ) επισημαίνει:

Η εντατικοποίηση της εργασίας, τα εξαντλητικά ωράρια, το άγχος να βγουν οι οικογενειακές υποχρεώσεις σε συνθήκες μεγάλης ακρίβειας και καθηλωμένων μισθών, οι πλειστηριασμοί που παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας και τόσα άλλα, συνθέτουν το περιβάλλον μέσα στο οποίο αυξάνεται στο κατακόρυφο η πίεση προς τους εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα, η διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα μπορούσε να προλαμβάνει, η έλλειψη Γιατρών Εργασίας με ουσιαστικό ρόλο πρόληψης, καθοδήγησης των εργαζομένων και καταμερισμού στην εργασία με βάση το Ιατρικό ιστορικό του καθενός, σε συνδυασμό με την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση που κατέστησε τα Νοσοκομεία “μιας νόσου” υποχρεώνοντας πρακτικά τους εργαζόμενους και το λαό να μη μπορούν να ασχοληθούν με τα υπόλοιπα προβλήματα της υγείας τους, όλα αυτά παίζουν καθοριστικό ρόλο για την έξαρση των θανάτων εργαζομένων από τα λεγόμενα παθολογικά αίτια“.

Αν ισχύουν οι ισχυρισμοί περί αδιαθεσίας, αυτό που αναρωτιόμαστε είναι τι θα συνέβαινε αν ο άτυχος συνάνθρωπός μας ζητούσε από την επιχείρηση να πάρει αναρρωτική άδεια, έτσι ώστε να να νιώσει καλύτερα.

Μια ερώτηση που την απάντηση την έχουν δώσει τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν καθημερινά.

Exit mobile version