Σοκαριστική παραδοχή της Μίνας Γκάγκα: Ούτε το υπουργείο Υγείας δεν μπορεί να βρει αναισθησιολόγο
EUROKINISSI ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκαριστική παραδοχή της Μίνας Γκάγκα: Ούτε το υπουργείο Υγείας δεν μπορεί να βρει αναισθησιολόγο

SHARE THIS

Ακυρώθηκε μεταμόσχευση επειδή δεν υπήρχε αναισθησιολόγος στο Ιπποκράτειο και ούτε το υπουργείο Υγείας δε μπορούσε να βρει

Προκλητικές οι δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα για την ακύρωση επέμβασης μεταμόσχευσης στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου, την περασμένη εβδομάδα.

Η Μίνα Γκάγκα ουσιαστικά επιβεβαίωσε την ανεπάρκεια του υπουργείου Υγείας και την εγκατάλειψη του ΕΣΥ και των ασθενών, από την γαλάζια κυβέρνηση, αφού υποστήριξε πως και η ίδια παρενέβη και έκανε ό,τι μπορούσε για να βρεθεί αναισθησιολόγος για τη μεταμόσχευση, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό. Ούτε λίγο, ούτε πολύ λοιπόν επιβεβαίωσε πως στο υποβαθμισμένο ΕΣΥ, ούτε οι υπουργοί και η ίδια η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δε μπορούν να βρουν αναισθησιολόγο.

«Το Ιπποκράτειο είναι το μεγαλύτερο μεταμοσχευτικό κέντρο για το ήπαρ στην χώρα, εφημερεύει για μεταμοσχεύσεις 20 ημέρες από τις 30. Οι αναισθησιολόγοι του είναι πράγματι λίγοι. Προκηρύξαμε θέσεις πριν από λίγες ημέρες. Δυστυχώς δεν ήρθαν αναισθησιολόγοι απ’ έξω, υπέβαλαν οι αναισθησιολόγοι του Ιπποκράτειου για να πάρουν καλύτερη θέση (από Β΄ σε Α΄, από Α΄ σε θέση διευθυντή)… προσπάθησα να μεταφέρω αναισθησιολόγο και από την Αθήνα, να γίνει μεταμόσχευση στη Θεσσαλονίκη… τελικά αυτό δεν κατέστη δυνατό» δήλωσε μιλώντας στον ANT1.

Τέλος, σχολίασε πως η μεταμόσχευση τελικά έγινε σε άλλο νοσοκομείο στην Αθήνα, χωρίς όμως να αναφέρει ότι το μόσχευμα δόθηκε σε άλλον ασθενή, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τον ασθενή στη Θεσσαλονίκη.

Exit mobile version