«SOS» από την Αττική : 105 ασθενείς με πρόχειρους αναπνευστήρες κι εκτός ΜΕΘ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«SOS» από την Αττική : 105 ασθενείς με πρόχειρους αναπνευστήρες κι εκτός ΜΕΘ

SHARE THIS

Δραματικές σκηνές εκτυλίσσονται στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, που έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας παραμένουν ανοχύρωτα.

Μόνο στην Αττική, 105 ασθενείς βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένοι βρίσκονται εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους σε πρόχειρους αναπνευστήρες, σύμφωνα με τον Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτη Παπανικολάου.

Ο Π. Παπανικολάου, νευροχειρούργος στο Κρατικό Νίκαιας, χαρακτήρισε την κατάσταση αυτή μάλιστα ως «υγειονομική γενοκτονία εναντίον του Ελληνικού λαού».

Χθες, Κυριακή άλλη μία εφιαλτική εφημερία για το υγειονομικό προσωπικό της Αττικής καθώς «έσπασε» για άλλη μία ημέρα το αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων ασθενών με Covid στις ασφυκτικά γεμάτες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ανά τη χώρα.

Ενδεικτική είναι η φωτογραφία από τον Ευαγγελισμό που δείχνει τα ασθενοφόρα να κάνουν «ουρά» έξω από τα επείγονται περιστατικά καθώς συνολικά έγιναν περίπου 65 εισαγωγές Covid και 110 non Covid. Άλλα 25 περιστατικά διακομίστηκαν στο Σισμανόγλειο, καθώς ο «Ευαγγελισμός» ήταν γεμάτος. Οι ΜΕΘ (covid και non covid) όπως και οι ΜΑΦ είναι γεμάτες, ενώ υπάρχουν 4 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 674. Το 65.9% είναι άνδρες, η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 81.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

«Λειτουργούμε σε καθεστώς πολέμου»

Σε δήλωσή του ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, σημείωνε πως πολλοί ασθενείς περίμεναν στα ΤΕΠ πολύ ώρα για διακομιδή. Στα ΤΕΠ εξετάστηκαν 193 θετικοί και καθεμία από τις κλινικές που λειτουργούν ως Covid έχει περίπου 100 νοσηλευόμενους. Συνολικά υπάρχουν 200 νοσηλευόμενοι στις 5 κλινικές Covid. Η επέκταση που γίνεται προς την Γ Παθολογική κλινική είναι σε θαλάμους μη κλειστούς (απέναντι από σαλόνι) με πρόσβαση στον καθένα…! Τόνισε την ανάγκη πραγματικής επίταξης των ιδιωτικών κλινικών τώρα, χωρίς δώρα και διαπραγμάτευση.

«Λειτουργούμε σε καθεστώς πολέμου» τόνισε ο Γιώργος Φερεντίνος, καρδιολόγος και μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο «Mega». Επεσήμανε ότι ο «Ευαγγελισμός» όπως και άλλα μεγάλα νοσοκομεία μετατράπηκαν σε νοσοκομεία μιας νόσου και πολλές κλίνες έγιναν Covid και άλλαξε ο ρόλος που επιτελούσαν προ της πανδημίας. Ο Γ. Φερεντίνος τόνισε ότι είναι «πιο επίκαιρο από ποτέ να μπουν στο παιχνίδι και τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία» καθώς «είναι κρίμα να βλέπουμε ασθενείς να είναι διασωληνωμένοι σε ορόφους εκτός ΜΕΘ, ενώ υπάρχουν νοσοκομεία με πλήρως επανδρωμένες μονάδες, με γιατρούς υψηλού επιπέδου».

Exit mobile version