Στα ύψη η τιμή της βενζίνης – Σπάει πάλι το «φράγμα» των 2 ευρώ
EUROKINISSI/ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα ύψη η τιμή της βενζίνης – Σπάει πάλι το «φράγμα» των 2 ευρώ

SHARE THIS

Οι υψηλότερες τιμές καταγράφονται σε τουριστικές περιοχές, ενώ η τιμή της αμόλυβδης στην Αττική έφτασε χτες τα 2,105 €.

Την ανηφόρα πήρε ξανά η τιμή της βενζίνης, με την άνοδο στις τιμές να συμπίπτουν με τη μεγάλη έξοδο των αδειούχων της θερινής περιόδου προς τις ιδιαίτερες πατρίδες τους και παραθαλλάσιες περιοχές.

Οι τιμές, οι οποίες είχαν συγκρατηθεί την προηγούμενη περίοδο, παίρνουν για ακόμα μία φορά την ανιούσα, απειλώντας περαιτέρω τα ήδη καθιμαγμένα από την ακρίβεια εισοδήματα των πολιτών.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της αμόλυβδης 100 οκτανίων χθες, 31 Ιουλίου, ήταν 2,119. Στην Αττική η µέση τιµή ήταν 2,105 ευρώ ενώ στη Θεσσαλονίκη 2,093, ενώ την τιμή των 2 ευρω ξεπερνούν και αρκετά νησιά.

Οι υψηλότερες μέσες τιμές παρατηρούνται στον νοµό Κυκλάδων (2,328 ευρώ/λίτρο), στον νοµό Δωδεκανήσου (2,230 ευρώ/λίτρο), στον νοµό Λευκάδας (2,175ευρώ/λίτρο), στον νοµό Κεφαλληνίας (2,197ευρώ/λίτρο) και στον νοµό Ευρυτανίας (2,222 ευρώ/ λίτρο).

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο Open o αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου, τάχθηκε κατά του πλαφόν, που θεσπίστηκε στην πανδημία αλλά έχει μείνει παρότι τα μέτρα αναχαίτισης έχουν αρθεί, υποστηρίζοντας πως έτσι όπως ήταν σχεδιασμένο κάποιος που έχει υπέρογκο κέρδος το διατηρεί.


fuelprices.gr
Exit mobile version