Σταγιάτες: Με αυτο-οργάνωση απαντούν στην κρατική ανετοιμότητα για την πυρασφάλεια
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σταγιάτες: Με αυτο-οργάνωση απαντούν στην κρατική ανετοιμότητα για την πυρασφάλεια

SHARE THIS

Με αυτοοργάνωση απαντούν στην ανεπάρκεια κι ανετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού και για την πυρασφάλεια οι κάτοικοι των Σταγιατών.

Πρωτοβουλίες για την πυρασφάλεια της περιοχής τους έλαβαν οι πάντα δραστήριοι κάτοικοι των Σταγιατών, του μικρού χωριού στον Βόλο που με αυτοοργάνωση έχει δώσει μεγάλους αγώνες για ελεύθερα νερά.

Επιχειρώντας αυτή τη φορά να καλύψουν την ανεπάρκεια κι ανετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού που καταγγέλθηκαν επανειλημμένα στις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές, οι κάτοικοι των Σταγιατών τοποθέτησαν δεξαμενές με νερό σε διάφορα σημεία του χωριού.

«Αυτοργανωμένα πάντα, προχωρούμε και σε θέματα πυρασφάλειας! Μετά την πρόσκληση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαγνησίας απο τον πολιτιστικό σύλλογο Σταγιατών και την ενημέρωση των κατοίκων για θέματα πυροπροστασίας, οργανωνόμαστε και φέτος πιο δυναμικά και στο θέμα της πυρασφάλειας!

Δεξαμενές με νερό τοποθετούνται σε διαφορά σημεία του χωριού ενώ έχει οργανωθεί και κινητό τμήμα πυρόσβεσης! Όλα γίνονται εφικτά με την βοήθεια των κατοίκων των Σταγιατών! Με όπλο μας την αυτοοργάνωση προχωρούμε δυναμικά!» σημειώνεται σε ανάρτηση του «Πολιτιστικού Συλλόγου Σταγιατών “η Κρύα Βρύση”».

Exit mobile version